Krzysztof Kowalewski (1937 - 2021)


Krzysztof Kowalewski, polský herec narozený 20. března 1937 roku v Varšavě. Matka Elżbieta byla známou herečkou židovského původu, jeho otec Cyprian důstojníkem v polské armádě. V září roku 1939 během sovětské okupace byl Cyprian zajat a později zastřelen v zajateckém táboře v Starobielsku. Během celé války se mladý Krzystof musel ukrývat právě kvůli  židovskému původu. Po válce navštěvoval gymnázium a posléze se stal studentem na Státní divadelní škole v Varšavě, kterou úspěšně dokončil v 1960 roce.

Jeho první manželkou se v 60. letech stala kubánská tanečnice Vivian Rodriguez. Manželství trvalo pouhé tři roky, kdy Vivian odjela do Paříže. Z tohoto vztahu pochází rovněž jeho syn Wiktor. Od roku 2002 Kowalewski žije s herečkou Agnieszkou Suchorou, s kterou má  dceru Gabrielu. Krzysztof Kowalewski byl rovněž vyznamenán Řádem Polonia Restitua za zásluhy v oblasti umění (2002).


20.3.1937
Warszawa, Województwo mazowieckie, Polsko
6.2.2021
Warszawa, Województwo mazowieckie, Polsko
Krzysztof Kowalewski csfd

Krime story. Love storySvatbaAmatéřiZabij to a opusť městoProcederNoc plná zázraků 3Gimbaza - czyli gimby nie znajoSztuka bez tytułuMenší zloNamiętna kobietaZłoty środekSerce na dłoniRyśDublerzyUž nikdy!Král UbuJest sprawa...Kariera Nikosia DyzmyPouští a pralesemOdwrócona góra albo film pod strasznym tytułemOhněm a mečemOperacja SponaZłoto dezerterówMusisz życHorror w Wesołych BagniskachNocne graffitiAwantura o BasięNic směšnéhoPanna z mokrą głowąCzlowiek z...1968. Szczesliwego Nowego RokuMoskwa: PietuszkiKontrolované hovoryEminent DomainJankaJannaŽivot za život - Maxmilián KolbeCo lubią tygrysyGoryl - czyli ostatnie zadanieMęskie sprawyCesarskie cięcieMisja specjalnaC.k. dezertéřiKomediantkaKurs na lewoBodamské jezeroMilosc z listy przebojówPewnego letniego dnia...Zabawa w chowanegoJesli sie odnajdziemyLéta dvacátá, léta třicátáWyjście awaryjneMiłość ci wszystko wybaczyWielka majówkaMaskotRodina LešniewskýchZávistivecIgraszki z diablemKung-Fu


Aktualizace osobnostního profilu Krzysztof Kowalewski: 31.10. 2023 00:33