DNA 43 let


DNA vlastním jménem Roman Szabó narozený 6 února 1981 je slovenský raper, producent a člen bratislavských hip-hopových skupin Drvivá Menšina, Názov Stavby a 4D. Také je majitelem vydavatelství VSZ (V sieti zla).

Koncem roka 2005 se Drvivá Menšina zapojila do projektu organizace ACEC na podporu boje proti rasové diskriminaci a nahráli skladbu „V inej koži". Debutový sólo album DNA- LOVE (peňáze/láska) vyšlo 1 července 2008. První skladba z alba byla „My" s hostující Zdenkou Prednou. V roku 2009 vydal DNA pokračovaní svojeho debutu s názvem LPL part II., kde se nacházely remixy původních skladeb z alba.

Obě desky vyšly v jeho vlastním vydavatelství V síti zla. Sólo kariéra plodila ovoce nadále, když v roce 2010 vyšel "Revolucionář," s perfektním klipem "Restart," ve kterém se raper vyjadřuje k současnému stavu světa a poukazuje na hledání nových hodnot. V roce 2014 spojili síly DNA, Čistychov, Mišo Biely a producent G-Bod do formace 4D a pouštějí ven album "Křišťál."

Hudební kariéra revolucionáře z Bratislavy je dostatečně bohatá. Šest oficiálních alb, počiny s Názvem Stavby a mnoho zajímavých spoluprací svědčí o rozhledu a uměleckém bohatství, o které se s námi DNA už léta dělí. Navíc se aktivně podílí na dobročinných projektech, mezi nimiž byl klip "Nejsnáze to je vzdát" nebo "Neztrácejme hodnoty" vedoucí k podpoře OZ Mějme Srdce pečujícího o opuštěných psů.


6.2.1981
DNA csfd

Hip Hop Žije - #274D feat. Ego - LoveckeSlipo & Hajtkovič feat. Rytmus: Moja cestaNázov Stavby - Posledný výstrelDNA, Šegi 100, Mišo Biely - Nestrácajme hodnotyDNA - RestartDNA, Robo Opatovský & El Nino - Pohodový životViktor Hazard feat. Various Artists - Toto Je Hip HopDrvivá Menšina: ProroctvoDrvivá Menšina: V centre dianiaDrvivá Menšina feat. LA4, Orion: Čo tu máme dnesDrvivá Menšina: Môj svetDrvivá Menšina: V inej kožiSunday Session s OsťomDJ Wich - Questions5. element


Aktualizace osobnostního profilu DNA: 15.3. 2024 21:16