Bořivoj Čermák 21 let


Bořivoj Čermák je český divadelní a filmový herec. Pochází z herecké rodiny, jeho otcem je Hynek Čermák. Nikdy hercem být nechtěl, jeho snem bylo stát se pilotem letadel. Bohužel se ale špatně učil, a tak šel po ukončení základní školy zkusit přijímačky na konzervatoř. Úspěšně se dostal na školu v Praze a Ostravě. Nakonec si pro studium vybral Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a ve svých 15 letech odešel bydlet a studovat na druhý konec republiky.

Mimo jiné Bořka vždy zajímala režie. Dokonce se jednu dobu chtěl hlásit na FAMU, ale poté se rozhodl, že zůstane u herectví. I přesto ale měl v roce 2020 svůj úspěšný režijní debut – pohádku s názvem „Tučňáci na arše“ v divadle Studio G.

Během studia na konzervatoři Bořek pomalu začal spolupracovat s divadlem Mír a Třemi tygry. Občas jim hrál křoví ve skečích, nebo pomáhal v produkci, s čímž měl Bořek hodně zkušeností, jelikož si stihl dokonce projít i prací ve filmovém štábu. Od 13 let dělal vždy v létě jako brigádu runnera a později asistenta produkce nebo taky druhého asistenta režie.

Po spolupráci na několika projektech s divadlem Mír se Bořek rozhodl, že by byl rád, kdyby jeho cesta po studiu na konzervatoři vedla právě do tohoto divadla. Přání se mu splnilo a po ukončení studia rolí Begbieho v inscenaci „Trainspotting“ dostal nabídku angažmá v divadle Mír. Od září 2022 je členem jeho hereckého soubrou.


16.4.2003
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Bořivoj Čermák csfd

Jedeme na teambuildingAdam stvořitelDukátová skálaLíbánkyRevivalVědmaDanny & JarryTBHRaplTři tygřiInstalaceAndělBumCast


Aktualizace osobnostního profilu Bořivoj Čermák: 13.3. 2024 23:57