Karel Bělohradský (1943 - 2012)


Karel Bělohradský byl původním povoláním profesionální řidič Dopravních podniků a poté i taxikářem pražské taxislužby. Jeho hřmotná a vysoká postava a ostré rysy zaujala filmaře natolik, že si od roku 1968 bez předchozí herecké zkušenosti v podstatě jako neherec přivydělával natáčením v malých (většinou epizodních) rolích. Na začátku své kariéry (1968) se objevil hned ve 3 filmech - Královský omyl, Farářův konec a Můj dům - můj hrad.

Karel Bělohradský se sice objevil ve spoustě filmů a seriálů, ale většině diváků asi nejvíc utkvěla v paměti jeho role souseda Klaboucha ve Smoljakově filmu Kulový blesk (1978). Zemřel ve vší tichosti 4. května 2012 v Praze v nedožitých devětašedesáti letech.


17.11.1943
Praha, Protektorát Čechy a Morava
4.5.2012
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Karel Bělohradský csfd

PoutaBathoryNalezený rájOknoHartova válkaWeg!BazénDen, kdy nevyšlo slunceTödliches SchweigenDivoké pivoVekslák aneb Staré zlaté časySwing KidsKafkaPanenka s porcelánovou hlavičkouJak chytit krokodýlaO zapomnětlivém černokněžníkoviŠvédská mísaDva lidi v ZOOSlunce, seno a pár facekVolná nohaVlastně se nic nestaloHauřiO princezně Jasněnce a létajícím ševciDomácí lékařFlotilaNení sirotek jako sirotekOperace mé dceryPapilioDobré světloHledám dům holubíO mrtvých jen dobřeKomediantKukačka v temném lesePoklad hraběte ChamaréFandy, ó FandyOči pro pláčPohádka o putováníZahrada dětíV podstatě jsme normálníV týlu nepříteleVdova po dvou mužíchSignum laudisÚtěky domůCausa KrálíkOd zítřka nečarujiPoplach v oblacíchPoprask na silnici E 4Postavení mimo hruPátek není svátekTím pádemŽena pro tři mužeHrozbaKulový bleskPod Jezevčí skálouPumpaři od Zlaté podkovySólo pro starou dámuVražedné pochybnostiVe znamení Tyrkysové horyZítra vstanu a opařím se čajem


Aktualizace osobnostního profilu Karel Bělohradský: 29.2. 2024 17:31