Jiří Bláha 37 let


Jiří Bláha se narodil 1.9.1986 v Teplicích. Prvních deset let prožil v severočeském Lubenci, odkud ale přesídlil do malebné severoplzeňské vesničky Žihle. Na jeho touze umět rozesmát lidi (a ideálně se tím i živit) se už od dětství podepsalo několik komiků – Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Felix Holzmann, Luděk Sobota, Miloslav Šimek a především francouzský herec Louis de Funes, jehož kompletní dosud vydanou (i nevydanou) sbírku filmů Jiří Bláha vlastní.

Jiří Bláha se pouští i do samostatné hrané tvorby a značně ovlivněn vesnickou trilogií Slunce, seno... se pouští do podobné tematiky ve své vísce s místními obyvateli. Vznikají tak dva filmy – „Včera, dnes a zítra" a „Včera, dnes a pozítří". Jiří Bláha vychází ze znalosti vesnických vztahů, mezi nimiž žije a využívá své schopnosti vytěžit z obyčejných situací legrační nadsázku. To, že se trefil do černého dokládá fakt, že ačkoliv jde o technicky nedokonalé a amatérsky natočené filmy, na serveru youtube je ke konci roku vidělo už 700 tisíc diváků. Jiří Bláha se právě díky těmto filmům dostává do kontaktu s režisérem Zdeňkem Troškou, se kterým v letech 2013 a 2014 spolupracuje na filmech Babovřesky 2 a Babovřesky 3.

Od roku 2014 můžete Jiřího Bláhu potkávat také na divadelních prknech – ve dvou hrách plzeňského divadla Pluto – muzikálu „Nejkrásnější válka" a komedii Antonína Procházky „Klíče na neděli". Své komediální touhy si také naplňuje v zábavném pořadu Petra Jablonského „Neuvěřitelný týden".


1.9.1986
Teplice, Československo
Jiří Bláha csfd

Zakleté pírkoPo čem muži toužíStrašidlaVčera, dnes a pozítříVčera, dnes a zítraSlunečnáModrý kódČerné vdovyONA A ONRodinné vztahyTajemství Františka FilipovskéhoTajemství Jiřího KrampolaTajemství Jaroslava UhlířeTajemství Petra ČepkaTajemství Heleny RůžičkovéTajemství Jiřího SovákaTajemství muzikálůTajemství filmových hvězdTajemství bulváru - lež nebo realita?Tajemství bulváru - lidé kolem nějTovárna na snySoudkyně BarbaraLegendy: Tajemství Ladislava SmoljakaNikdo není perfektníBarrandovský čumáčekKurňa, co to je?ProminentiNeuvěřitelný týdenChce to nápad90 minut


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Bláha: 29.3. 2024 19:05