John Liu 79 let


Bojový umělec a herec John Liu Chung-liang se narodil 20. května 1944 na Havaji a patří mezi nejlepší kung-fu kickery, kteří kdy kopali na plátně. Narodil se japonské matce a čínskému otci, který byl NASA vědec a získal americké občanství. Jeho strýc Zen Liu byl mistrem z chrámu Shaolin, který přijal útočiště s jeho synovcem na Havaji po komunistickém revoluci roku 1948. Byl to Zen, který se zabýval vzděláním malého Johna, který byl jinak plaché dítě.

Před zahájením jeho kariéry v oblasti filmu, byl John Liu vycvičen v bojovém umění Taekwondo a byl studentem samotného Doriana Tan Tao Lianga. Přísná výuka vyústila v jeho vynikající techniku ​​a flexibilitu, což bylo u filmu něco neobvyklého. Poté se vrátil do Ameriky studovat na vysoké škole a v roce 1967 vyhrává mistrovství světa v karate na Iku (Mezinárodní unie karate). Kromě toho roku 1969 vytvořil svůj vlastní bojový systém zvaný Zen Kwun Do, založený na stylu jeho strýce. Jeho znalosti a velký technický talent upoutají pozornost odborných časopisů a začíná brzy vyučovat kurzy kung-fu především pak v Evropě. V roce 1976 se zúčastnil exhibičního utkání proti Chucku Norrisovi na charitativní akci proti rakovině v gala v Paříži.           Jeho filmová kariéra dosáhla svého vrcholu díky režisérovi Ng See Yuenovi, který na Johnovi postavil svůj film Secret Rivals (1976), společně s Hwangem Jang Lee. Po úspěchu Secret Rivals si John a Hwang znovu zahráli v pokračování a poté i ve třech po sobě následujících filmech. Poté účinkoval v nezávislých tchajwandských filmech.


20.5.1944
Tchaj-wan
John Liu csfd

Ninja z New YorkuIl giorno + belloSan wei yi ti yun dongIn the Claws of CIAThe New South Hand Blows, North Kick BlowsTvrdé úderyBoj na smrtHao xiao zi di xia yi zhaoHe xing dao shou tang lang tuiKung-fu: nebezpečná miseZa jia gao shouCi xiong shuang shaNi qiu gao jiangZhen jia gong fuNan quan bei tui dou jin huOcelová pěstShen tuiSmrtelný hvizdTajní nepřátelé Stříbrné liškyHong Xi Guan Fang Shi Yu Liu A CaiGreat Boxer


Aktualizace osobnostního profilu John Liu: 1.11. 2023 00:19