Sofie Gråbøl 55 let


Sofie Gråbøl je dánskou herečkou, kterou známe především z role Sáry Lundové v koprodukčním seriálu Vražda, který u nás odvysílala Česká televize a který měl mezinárodní úspěch a byl nominován na cenu Emmy a vyhrál cenu TV BAFTA Awards. Oba její rodiče byli architekti. Když byla její matka těhotná, otec jí a jejího staršího bratra Nielse Gråbøla, který je filmový režisér, opustil a musela je vychovávat sama.

Z její filmové tvorby si připomeňme film Blikající světla, kde si zahrála těhotnou Hanne, která je přítelkyně Stefana a také film Larse von Triera Jack staví dům, kde si zahrála jednu z obětí sériového vraha. Z její televizní tvorby si připomeňme dánské seriály Taxa, Nikolaj og Julie a britský mysteriózní seriál Městečko Fortitude, kde si zahrála guvernérku méstečka Hildur Odegard, a americkou mini TV sérii Mělas to vědět, kde si zahrála postavu Catherine. V roce 2015 se objevila v hudebním videoklipu norské kapely A-ha Under the Makeup.

Sofie se v roce 2006 rozvedla se svým manželem, režisérem Jacobem Thuesenem. Má s ním dvě děti, syna Brora a dceru Gudrun.


30.7.1968
Dánsko
Sofie Gråbøl csfd

Natten har øjneRůžeDivochVenuseffektenHarpiksJack staví důmSvátky klidu a míruX&YTen den přijdeDet andet livV hodině rysaDaisy DiamondUčitelkaKdo je tady ředitel?Den rette åndObviněnýNechte maličkých...VymahačiÅret der gikHrabě AxelBlikající světlaMifuneTen jedinýMørkets øySektenDanske piger viser altDen store kul-turFede tiderCarmen & BabyfacePanNattevagtenDe skrigende halseSort høstDotek rukyHøfeberRami og JuliePelle DobyvatelSorgagreBarndommens gadeVlk u dveříHusetDag & NatMělas to vědětUsGentleman JackLibertyMěstečko Fortitude


Aktualizace osobnostního profilu Sofie Gråbøl: 31.10. 2023 13:20