Radan Rusev (1947 - 1999)


Radan Rusev sa narodil 13.9.1947 v Československu. Po štúdiu herectva na pražskom DAMU odštartoval svoju kariéru dvoma sezónami v Olomouci. Neskôr pôsobil päť rokov v Karlových Varoch a v rokoch 1976 - 1981 v Činohernom štúdiu v Ústí nad Labem. Nasledujúce roky dal prednosť slobodnému povolaniu. Bol spoluzakladateľom Štúdia Bouře, ktoré hralo v Žižkovskom divadle v Prahe i na zájazdoch mimo Prahy. Viedol ho, režíroval a hral v ňom 10 rokov. Získal preň mnoho významných hercov.

Na divadelných doskách sa mu darilo podstatne viac a ešte dva dni pred svojou smrťou stihol odohrať svoje posledné predstavenie. Naposledy účinkoval 9.4.1999 na javisku Stavovského divadla v dramatizácii Hrubínovej Romance pro křídlovku. O dva dni neskôr, v nedeľu 11.4.1999 zomrel v Prahe na zákernú nemoc.


13.9.1947
Praha, Československo
11.4.1999
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Radan Rusev csfd

Le Sourire du clownO pyšném panovníkoviBubáci pro všední denAnička s lískovými oříškyHotýlek v srdci EvropyIl giovane MussoliniLe Frère trahiTrhala fialky dynamitemHodina obranyŽabí princO Radkovi a MileněPán plamínkůTichá bolestŠípková RůženkaCesta na jihozápadMassebaPravo na prošlojeDobří holubi se vracejíOslovská létaPražský hradFigurky ze šmantůNarozeniny režiséra Z. K.Ohňostroj v AspernStávka s čertomMůj hříšný mužStudentská baladaVýsledek testuGobseckJá nejsem jáZastihla mě nocPsí kůžeStraka v hrstiTisícročná včelaUž mu to začaloHra o královnuHra na teloJulekPan Vok odcházíKdyž kluci drží basuNa konci světaTam, kde hnízdí čápiNůž pro všechnoZa volantem nepřítelAgentUtrpení mladého BoháčkaČekáníDinoZdivočelá zeměHospodaHříchy pro diváky detektivekNováciArabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek


Aktualizace osobnostního profilu Radan Rusev: 11.4. 2024 20:56