Aishwarya Rai Bachchan 50 let


Aishwarya Rai prorazila v roce 1994 jako Miss World. Po tomto výrazném zlomu v kariéře pracovala dále jako modelka a postupně se připravovala na hereckou dráhu. Filmový debut přišel roku 1997 společně s tamilským filmem IRUVAR. Dodnes ovšem zcela nenechala svou dráhu modelky za sebou a pravidelně se vrací na titulní stránky prestižních magazínů.

Rai patří mezi nejvýraznější tváře indického filmového průmyslu nejen z pohledu západního světa a tak není divu, že nakonec prošla v angličtině i současným Hollywoodem.

Po IRUVARU se dalšími kollywoodskými filmy s Aish staly JEANS (1998), KANDUKONDAIN KANDUKONDAIN (1999), RAAVANAN a ENTHIRAN (oba 2010). Z nichž pro ni byla nejzajímavější cenami ověnčená dvojí spolupráce s režisérem S. Shankarem a více jazyčná práce na RAAVANANU, který byl natočen s odlišným hereckým obsazením také v hindštině jako RAAVAN. KANDUKONDAIN KANDUKONDAIN tématicky předznamenal jako adaptace Jane Austenové její první hollywoodský film MOJE VELKÁ INDICKÁ SVATBA (2004).

...AUR PYAAR HO GAYA (1997) byl jejím prvním bollywoodským filmem. Za něj dostala cenu jako nejslibnější nováček. Následovaly AA AB LAUT CHALEN, HUM DIL DE CHUKE SANAM (za který získala svou první cenu Filmfare) a TAAL (v roce 1999), MELA, JOSH a HAMARA DIL AAPKE PAAS HAI (2000), ALBELA (2001), HUM TUMHARE HAIN SANAM, 23RD MARCH 1931: SHAHEED a SHAKTI: THE POWER (2002). Z této řady převážně úspěšných filmů, ve kterých se setkávala opakovaně s těmi největšími hvězdami bollywoodského filmu – s Bobby Deolem, Akshayem Khannou, Salmanem Khanem, Ajayem Devganem, Anilem Kapoorem, Aamirem Khanem, Sharukhem Khanem, Govindou, Madhuri Dixit… se postupně vytřídily její vlastní projekty a filmy, pro které sehrála jen speciální hudební scénu.


1.11.1973
Mangalore, Indie
Aishwarya Rai Bachchan csfd

Ponniyin Selvan: Part TwoPonniyin Selvan: Part OneFanney KhanAe Dil Hai MushkilSarbjitJazbaaAction ReplayyEnthiranGuzaarishRaavanRaavananRůžový panter 2Jodhaa AkbarSarkar RajGuruPoslední legieUmrao JaanVyprovokovanáÚder 2Bunty a BabliKrálovna kořeníShabdKhakeeKyun...! Ho Gaya NaMoje velká indická svatbaPlášť do deštěChokher BaliDil Ka RishtaKuch Naa Kaho23rd March 1931: ShaheedDevdasHum Kisi Se Kum NahinHum Tumhare Hain SanamShakthi: The PowerAlbelaDhaai Akshar Prem KeDvě sestry a láskaHamara Dil Aapke Paas HaiJoshMelaMohabbateinAa Ab Laut ChalenMé srdce už někomu patříRavoyi ChandamamaRytmusJeans...Aur Pyaar Ho GayaIruvarBollywood: The Greatest Love Story Ever ToldFilm o filmu: Poslední legieBollywood Queens Vol. 2Bollywood Remixed - Das indische Kino erobert den WestenBollywood im AlpenrauschJourney Across IndiaHollywood InsiderThe Kapil Sharma ShowNoční Show Craiga FergusonaKoffee with KaranLe grand journal de Canal+Jeena Isi Ka Naam Hai


Aktualizace osobnostního profilu Aishwarya Rai Bachchan: 1.11. 2023 05:30