Vlastimil Hašek (1928 - 1992)


Český herec, kterého byste poznali podle jeho silnějších brýlí se narodil v Praze roku 1928. Ve škole se vyučil jako prodavač metrového zboží. Toto zaměstnání ale moc dlouho nevykonával, protože se chtěl stát hercem. Přihlásil se tedy na pražskou DAMU a po úspěšném absolvování studia přijal angažmá do divadla v Karlových Varech. V polovině 60. let se potom stává členem Městských divadel pražských.

Větší prostor dostával v televizi, zahrál si v několika seriálech. HŘÍŠNÍ LIDÉ MĚSTA PRAŽSKÉHO (1968), PLECHOVÁ KALVÁRIE (1979), hodně známou roli nadporučíka Rudolfa Pekaře ztvárnil v krimi seriálu MALÝ PITAVAL Z VELKÉHO MĚSTA (1982), jedna z jeho posledních rolí byla v seriálu NÁHRDELNÍK (1992). Z televizních pohádek je znám mj. O LÍNÉM HONZOVI (1975), O TEREZCE A PANÍ MADAM (1976) nebo z DOKTORSKÉ POHÁDKY (1982). Hodně rolí získal také v televizních inscenacích jako např. JABLKO, MALOSTRANSKÉ POVÍDKY, ZÁHADA ZAMČENÉHO POKOJE, ŽENICH UVÍZL nebo RECEPTY DOKTORA KUDRNY.

Až do své smrti byl ženatý s herečkou Danou Syslovou, se kterou si společně zahráli v rodinném seriálu LÉTAJÍCÍ ČESTMÍR (1984), kde ztvárnili postavy manželů Pelcových. Jejich vztah trval 23 let a byl ukončen předčasně 12. dubna 1992, kdy Vlastimil Hašek umírá doma na infarkt, těsně poté co byl propuštěn z nemocnice na víkend, kde si léčil nemocné srdce. Měli spolu jednoho syna, který ale rovněž zemřel předčasně.


7.6.1928
Praha, Československo
12.4.1992
Praha, Československo
Vlastimil Hašek csfd

Jak vyloupit bankuKrál kolonádZpověď Dona JuanaKrálovna štěstíRomance o vodníkoviŠanceJak se zbavit KřivonožkyKontrola kontroloraArabeskyObnovené pátráníPoklesky zralých mužůTři obři a vlakCena meduVelká filmová loupežVelká sýrová loupežZáhada zamčeného pokojeDialogy pro klarinet, cimbál a bicíPlukovník Starbottle a krásná žalobkyněRumburakVšichni musí být v pyžamuModré z nebeStopy zločinu: Alibi jako řemenStopy zločinu: Velká ránaŠkatule, škatule, hejbejte seDoktorská pohádkaOd vraždy jenom krok ke lžiPotrhlá AndulaPíseň nemilovanéhoNebojte se na ČesnečceStarožitníkův krámÚtěky domůCausa KrálíkDruhá první dámaJablkoJak rodí chlapO chudém královstvíčkuSedm kilo pro KrálíčkaVelká policejní pohádkaŠvec Janek v pohádkové zemiKočičí princČerná ovceCož takhle dát si špenátJak se budí princeznyMiluška a její zvířátkaO líném HonzoviOddechový časPadavkaPan Kobkán vdává dceruPřikázaný směr jízdyČtvrtý obratelDoba strachuIvanka a MarijkaO Terezce a paní MadamPreclíková válkaHřištěJak se ševcem šili čertiMěsto nic nevíRecepty doktora KudrnyVýhra v tomto městěČtyři zlaté prýmky


Aktualizace osobnostního profilu Vlastimil Hašek: 30.10. 2023 10:55