Jee-woon Kim 59 let


Ji-un Kim se narodil v hlavním městě Jižní Koreje Soulu 6. 7. 1964. Začal studovat na Seoul Institute of the Arts, školu ale opustil a pracoval na scéně divadla. Svou profesní kariéru začal jako divadelní herec, později režisér, kde režíroval hry HOT SEA (1994) a MOVIE MOVIE (1995). Pokusil se psát scénáře a v roce 1997 zvítězil v soutěži Premiere Scenario contest za scénář WONDERFUL SEASONS.

Dalším filmem je pohled do korejského podsvětí - A BITTERSWEET LIFE (2005). Desátý nejúspěšnější film v dějinách jihokorejské kinematografie THE GOOD, THE BAD, THE WEIRD (2008) přilákal do kin více než sedm miliónů diváků. Zobrazuje prostředí Mandžuska ve třicátých letech dvacátého století, které tematicky odpovídaly americkým westernům. V roce 2010 Kim režíroval thriller o pomstě I SAW THE DEVIL, ve kterém si zahrály známé tváře - Byeong-heon Lee a Min-sik Choi. Další jeho režisérská činnost by se měla přesunout do USA.


27.5.1964
Soul, Jižní Korea
Jee-woon Kim csfd

Keullauseu 47GeomijipInrangDoba temnaKonečnáSoudný denViděl jsem ďáblaHodný, zlý a divnýDalkomhan insaengJanghwa, hongryeonSaam gaangRány pod pásJoyonghan gajokDoktor MozekDeo ekseuSarangui gawibawiboSeonmulKeoming autNezvanáBolero, celosvětový hitHollywood First Look Features


Aktualizace osobnostního profilu Jee-woon Kim: 2.11. 2023 13:15