Prachya Pinkaew 61 let


Thajský režisér, scénárista a producent se narodil 2.září 1962. Původně vystudoval architekturu na Nakhon Ratchasima Technology College. Na přelomu 80. a 90. let, ale zahájil svoji kariéru, nejprve režírováním hudebních videoklipů, později se dostal i k filmu. Jako pomocný režisér spolupracoval například na thajských filmech RAWNG TAH LAEP PLAEP(1992) nebo GOET IIK THII TAWNG MII THEU(1995). V r.1998 založil vlastní produkční společnost Baa-Ram-Ewe, jenž je podepsána pod bezmála dvaceti dalšími filmovými tituly.

Následně Pinkaew opět ve spolupráci s Pannou Rittikraiem a Tonym v hlavní roli natáčí svůj druhý a podobně zaměřený počin TOM YUM GOONG(2005), jenž rovněž sklízí veliký úspěch. A jméno Prachyi Pinkaewa začíná být známé i mimo Thajsko. V r.2008 pak přichází se svým dalším projektem CHOCOLATE. Jedná se znovu o akční snímek s jedinečnými bojovými scénami, kde jsou využity techniky tradičního thajského boxu. Tentokrát je však ústředním hrdinou dívka, v podání mladé thajské herečky JeeJi Yanin.

Do budoucna má pak Prachya Pinkaew natáčet další film s Tonym Jaa v titulní roli s názvem SWORD a bude se podílet jako producent na dlouho připravovaném druhém dílu ONG-BAKU, jenž by měl Tony režírovat sám. V r.2007 byl Prachya zvolen prezidentem Thajské asociace filmových režisérů a v současné době se jedná o jednu z nejdůležitějších osobností ve světě filmů z jihovýchodní Asie.


2.9.1962
Thajsko
Prachya Pinkaew csfd

Tekken: Rise of the TournamentกระสือสยามLuk Thung SignatureTa Bang MarnTom Yum Goong 2Bílý ElephantWon Dohndte!!Sawasdee BangkokDuch bojeFun waan aai joopTom yum goongOng-bakGoet iik thii tawng mii theuRawng tah laep plaepThe Stunt


Aktualizace osobnostního profilu Prachya Pinkaew: 4.11. 2023 05:56