Tereza Pokorná-Herzová 63 let


Herečka a tanečnice Tereza Pokorná-Herz se narodila 24. října 1960 v Praze. Odmala navštěvovala balet, který později studovala na konzervatoři v tanečním oddělení. Bavilo ji také herectví, dostávala nabídky z televize, zejména do pohádek, kde ztvárňovala křehké až éterické víly nebo princezny. I přes nabídku do Národního divadla, zvolila angažmá v Laterně magice, kde jako sólistka působila šest let a mohla tu lépe uplatnit své taneční umění. Hrála a tančila též v Divadle Jiřího Wolkera a v Divadle na Vinohradech.

Tereza pracovala mj. jako asistentka režie nebo choreografka. Po roce 1989 se často vracela do Prahy a ve znovuobnoveném divadle Na Fidlovačce se představila v komedii Blboun, pod režisérským vedením svého muže. Nyní se věnuje také psané publicistice, střídavě působí v Česku a Německu. S manželem Jurajem Herzem má dceru Annelii (nar. 1988). V roce 2011 bylo manželství rozvedeno. Aktuálně má našlápnuto na post režisérky, založila uměleckou galerii Azeret, dlouhodobě inklinuje k esoterice.


24.10.1960
Praha, Československo
Tereza Pokorná-Herzová csfd

Tajné snyDas Mädchen aus der TorteCísařovy nové šatyHloupá AugustinaŽabí princJeden den v hostinci Přezůvky štěstíUloupené dětstvíŽivot a smrt malíře Petra Jana B.Jak se tančí brumbambuleŠach mat !AmadeusLetní pohádkaO nosaté čarodějniciPoslední mejdanVšichni musí být v pyžamuZlaté kapradíTranzitVelká kočičí pohádkaHořká vůně létaJak Jaromil ke štěstí přišelVýlet do mladostiČas černý jako vodaTři zlaté vlasy děda VševědaPohádka z šafránové loukySestřičky růžíStarožitníkův krámZločin na poštěÚtěky domůBílá kočičkaHon na kočkuLásky mezi kapkami deštěMagduškaRadost až do ránaHop - a je tu lidoopWolfgang A. MozartGagmanPihulka a KaňkaPovídky malostranskéSlané pohádkyOsudy hvězdBakalářiNocturnoZmatek v divadleMeluzínaHvězdný reportérVladimír Menšík - 75BeneficeÚsměvyKonkurs na místo královského krejčího ke dvoru Karla IV.


Aktualizace osobnostního profilu Tereza Pokorná-Herzová: 19.11. 2023 04:24