Michael Badalucco 69 let


Narodil se v Brooklynu 20.12.1954. Otec Joe Badalucco byl původem Ital a pracoval jako tesař u filmu. Michaelův přirozený talent, s nímž bavil rodinu a přátele, se projevoval už od mládí. Byl však velmi plachý, což překonával účinkováním ve školních představeních. Když režisér Sidney Lumet potřeboval do právě natáčeného thrilleru SELHÁNÍ VYLOUČENO (1964) malého chlapce, Badalucco starší neváhal svého syna nabídnout. Postava syna ruského generála byla sice němá a poněkud statická, mladý adept filmového plátna se tím ale ocitl na počátku cesty k úspěšné kariéře.

V průběhu devadesátých let ztvárnil Badalucco řadu nezapomenutelných vedlejších rolí. Díky výkonu v romantické komedii BÁJEČNÝ DEN jej herečka Michele Pfeiffer doporučila svému manželovi, producentovi Davidu E. Kelleymu, který Badalucca obsadil do TV seriálu ADVOKÁTI (1997). Původně měl účinkovat pouze v jedné epizodě, ale nakonec se jeho postava Jimmyho Berlutiho stala tak populární, že v r. 1999 obdržel cenu EMMY za vedlejší roli. V r. 1999 si už známějšího herce vybral režisér Spike Lee pro roli sériového vraha Davida Berkowitze ve filmu KRVAVÉ LÉTO V NEW YORKU. Pak jej vyhledali opět bratři Coenové, jimiž byl obsazen do komedie BRATŘÍČKU, KDE JSI? (2000) a následující rok do dramatu MUŽ, KTERÝ NEBYL (2001). V posledním desetiletí se Badalucco objevil ve komedii MOJE KRÁSNÁ ČARODĚJKA (2005) nebo v thrilleru NENÍ KAM SE SCHOVAT (2009).

Michael Badalucco je od r. 1996 ženatý s Brendou Heyob. Má ještě bratra Josepha, který je také hercem. Jeho nejznámější rolí byl Jimmy Altieri v seriálu RODINA SOPRÁNŮ (1999).


20.12.1954
Brooklyn, New York City, New York, USA
Michael Badalucco csfd

Dobrá ránaThe Jesus RollsI Wrote This For YouHeart, BabyAddiction: A 60's Love StoryDancer and the DameFinding Hope NowZarra's LawHeebie JeebiesStárnoucí gigoloNick the DoormanIntimní pastNáměsíčnýNení kam se schovatThe DeportedMilenci z pizzerieMoje krásná čarodějkaDokonale čestníGourmet Club13 MoonsMuž, který nebylBratříčku, kde jsi?Krvavé léto v New YorkuLáska přes internetCesta do rájeDráždivé intrikyDžungleProč právě já?The DeliBasquiatBáječný denKlauniUloupená srdceHra se smrtíVztekBlázni a poloblázniLeonMen LiePátrání po Jednookém JimoviSamotář v SeattluSvatý z Fort WashingtonuMacNoc a městoRespektHorečka džunglePoldovi v patáchProměnaMillerova křižovatkaMuži bez respektuHledám Susan. Zn.: ZoufaleZuřící býkTenkrát poprvéDoubtSpravedlnost v krviLilyhammer


Aktualizace osobnostního profilu Michael Badalucco: 18.11. 2023 11:38