Zach Braff 49 let


Zach Braff, celým jménem Zachary Israel Braff, je americkým filmovým a televizním režisérem, hercem, scénaristou a producentem. Jak napovídá jméno, je původem z židovské rodiny. Zach se narodil v South Orange ve státě New Jersey. Otec Hal Braff je profesorem a matka Anne Brodzinsky je klinickou psycholožkou.

Svou kariéru začal v newyorských divadlech a také se objevil v roce 1993 ve filmu Woodyho Allena TAJEMNÁ VRAŽDA NA MANHATTANU. Až rolí v televizním seriálu stanice NBC nazvaným SCRUBS, kde hrál doktora Johna Doriana, vešel Zach v širší povědomí publika. Za ztvárnění role byl nominován na tři Zlaté Globy a Emmy. Jako přídavek k režírování několika epizod SCRUBS, napsal a zrežíroval GARDEN STATE, ve kterém si i zahrál jednu z hlavních postav. Film točil v rodném New Jersey po malých městečkách jako Maplewood, South Orange, Tenafly. Producenti byli zpočátku neochotni financovat Zachův projekt do kterého vložil šest měsíců času k napsání scénáře. Po vítězství následovala šťastná odměna. V roce 2005 výhrál cenu Grammy za nejlepší filmový soundtrack, který ke GARDEN STATE vybíral.

Ve stejném roce si zkusil namlouvání animované postavičky ve filmu CHICKEN LITTLE a ve video hře Kingdom Hearts II. Zach zrežíroval také několik hudebních klipů jako například Gavin DeGraw "Chariot" a klip k Lazlo Bane "Superman", mimo jiné původní písni SCRUBS. Objevil se v romantickém dramatu THE LAST KISS. V roce 2007 uzavřel roční smlouvu s NBC, pro kterou se zavázal udělat sedmou, poslední řadu SCRUBS. Zahrál si i ve filmu PRODÁM ŠÉFA ZN. SPĚCHÁ, který popsal jako "hloupou komedii". Ve svém blogu navíc uvedl, že natáčení neprobíhalo podle jeho očekávání.

Krátkou roli vystřihl i v 31. sezóně SATURDAY NIGHT LIVE, kde sehrál vysokoškoláka, co se snaží vysvětlit, jak je film GARDEN STATE důležitý pro jeho vrstevníky. Zahodil možnost hrát v FLETCH WON a pustil se do práce na novém projektu OPEN HEARTS.


6.4.1975
South Orange, New Jersey, USA
Zach Braff csfd

A Little White LieDvanáct do tuctuZa sny až na MarsPercy versus GoliášPodfuk za všechny prachyThe Disaster Artist: Úžasný propadákIn Dubious BattleWish I Was HereMocný vládce OzOpen HeartsC.K. Williams: TarThe High Cost of LivingNobody's WatchingPoslední polibekProdám šéfa zn. spěcháStrašpytlíkProcitnutí v Garden StateVánoční příběhBlue MoonEndsvilleKlub zlomených srdcíChci tě poznatMy Summer As a GirlTajemná vražda na ManhattanuObi-Wan KenobiAlex, Inc.BoJack HorsemanNeranditelníAmyino plodné lůnoZpátky do školyMěsto ženZase singleScrubs: DoktůrciScrubs: Interns


Aktualizace osobnostního profilu Zach Braff: 5.11. 2023 00:26