Brad Davis (1949 - 1991)


Brad Davis, pravým jménem Robert Creel Davis, byl americkým hercem, jehož nejvíce proslavil snímek Půlnoční expres z roku 1978. Narodil se na Floridě. Jeho matka jej v dětství sexuálně zneužívala, což mělo za následek jeho pozdější pití a užívání drog. V sedmnácti letech vyhrál talentovou hudební soutěž a začal pracovat v divadle v Atlantě. Později se přestěhoval do New Yorku, kde navštěvoval divadelní akademii.

V roce 1979 se nakazil virem HIV během jednoho ze svých kokainových „dýchánků“. Svou nemoc ale skrýval a dál pokračoval v hraní. V pozdějších letech onemocnění zveřejnil a začal kritizovat postoj Hollywoodu a americké vlády k HIV pozitivním lidem. Brad Davis zemřel v Kalifornii roku 1991 při asistované sebevraždě. Má dceru Alexandru s manželkou Susan Bluestein, která také pracuje u filmu.


6.11.1949
Tallahassee, Florida, USA
8.9.1991
Los Angeles, California, USA
Brad Davis csfd

Habitation of Dragons, TheHráčAbsolutní pekloDítě ďábla, dítě božíAtentát na HitleraUnspeakable ActsEdge, TheRosalie jde nakupovatSpiknutí ve vlnáchChladná ocelSrdceWhen the Time ComesCugino americano, IlVengeance: The Story of Tony CimoQuerelleMrs. ReinhardtOhnivé vozyGreatest Man in World, TheMalý okruh přátelNezaručená zpráva o válcePůlnoční expresEat My DustSecret Life of John Chapman, TheSybilPásmo soumrakuAlfred Hitchcock uvádíRobert Kennedy and His TimesPolicejní šéfové z DelanaKořenyFirehouseHow to Survive a MarriageV ulicích San FranciscaCommitment to LifeDer Bauer von Babylon - Rainer Werner Fassbinder dreht QuerelleMaking of 'Midnight Express', TheThe American ParadeSong of MyselfThe 3rd Annual People's Choice Awards


Aktualizace osobnostního profilu Brad Davis: 30.10. 2023 12:58