John Deacon 72 let


Člen legendární skupiny Queen John Richard Deacon se narodil 19. srpna 1951 v nemocnici St. Francis v Leicestru. V roce 1956 začal chodit do školy Lindon Junior School. Když mu bylo sedm dostal od rodičů svou první kytaru, červenou, plastikovou značky Tommy Steele. Otec Johna podporoval, aby převzal jeho koníčka – elektroniku, jež ho brzy opravdu okouzlila. Opravil si starý cívkový magnetofon a nahrával si hudbu z rozhlasu(Beatles, Alan Freeman).

Na začátku roku 1970 se John na jedné z diskoték setkal s Rogerem Taylorem a Brianem Mayem a přijal jejich nabídku hrát na basovou kytaru ve skupině Queen. Až do smrti frontmana kapely Freddieho Mercuryho v roce 1991 vydala skupina několik desítek alb, objezdila svět se stovkami koncertů a na konta členů přibývaly miliony liber. John jako jediný odmítl pokračovat ve hraní s jiným zpěvákem a proto se nové turné skupiny Queen s Paulem Rodgersem v roli zpěváka koná bez něj.

S manželkou Veronicou vychovávají šest dětí. Jeho oblíbenou herečkou je Jean Alexander, film pak Formanův Přelet nad kukaččím hnízdem, k oblíbeným nápojům patří čaj.


19.8.1951
Leicester, Leicestershire, England, Velká Británie
John Deacon csfd

Queen's Greatest Flix IIIQueen: Greatest Flix I & IIGreatest Flix IIGreatest FlixHow to Undress in Public Without Undue EmbarrassmentAmerická 80. létaQueen: From Rags To RhapsodyQueen: These Are Days Of Our LiveThe Story of Queen: Mercury RisingPop Galerie ReloadedQueen: A Night at the OdeonQueen Rock Montreal & Live AidQueen Rock Montreal 1981Queen on Fire: Live at the BowlFreddie Mercury: Nevýslovný příběhChampions of the WorldClassic QueenQueen Live in JapanQueen's Greatest HitsThe Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS AwarenessQueen: The Days of Our LivesQueen - Rare Live: A Concert Through Time and SpaceQueen: Live at Hammersmith OdeonQueen v BudapeštiQueen: Magic Years, Volume One - A Visual AnthologyQueen: Magic Years, Volume Three - A Visual AnthologyQueen: Magic Years, Volume Two - A Visual AnthologyQueen ve WembleyLive AidQueen Live in RioThe Rock 'n' Roll YearsWe Are the ChampionsSexy ShortsWe Will Rock You: Queen Live In ConcertLive at the RainbowQueen: Let Me In Your Heart AgainQueen: Greatest Video Hits Volume OneQueen: No-One but You (Only the Good Die Young)Queen: Too Much Love Will Kill YouQueen: Heaven for EveryoneFreddie Mercury: In My DefenceQueen: I'm Going Slightly MadQueen: InnuendoQueen: The Show Must Go OnQueen: These Are the Days of Our LivesQueen: BreakthruQueen: I Want It AllQueen: ScandalQueen: The Invisible ManQueen: The MiracleQueen: A Kind of MagicQueen: Friends Will Be FriendsQueen: Princes of the UniverseQueen: Who Wants to Live ForeverQueen: One VisionQueen: Hammer to FallQueen: I Want to Break FreeQueen: It's a Hard LifeQueen: Radio Ga Ga


Aktualizace osobnostního profilu John Deacon: 13.11. 2023 11:11