Maurice Denham (1909 - 2002)


Maurice Denham se narodil v Kentu Eleanor Winifred a Normanu Denhamovi. Studoval na střední Tonbridgské škole, kde se vyučil jako elektrikář. K herectví se vlastně dostal náhodou a to v roce 1934, kdy se objevil v živém televizním vysílání.

Za svůj pracovní život se objevil v několika televizních filmech a seriálech, většinou pouze jako vedlejší role. Objevil se například v televizním seriálu Doctor Who nebo v The Twin Dilemma. Pokud se nevěnoval televizní tvorbě, tak trávil čas v rádiu nahráváním spoustu pořadů. Od roku 1994 do 1999 se vysílali příběhy od spisovatele P.G. Wodehouse, také v rádiových příbězích ztvárnil Hercule Poirota.

Maurice Denham zemřel ve spánku v roce 2002 ve svých 92 letech.


23.12.1909
Beckenham, Kent, England, Velká Británie
24.7.2002
Northwood, Londýn, England, Velká Británie
Maurice Denham csfd

Žebrácká nevěstaEl último viaje de Robert RylandsBedPrisoners in TimePoslední upírMemento MoriHlupáček a létající korábThe Dog It Was That DiedSlzy v deštiCharing Cross Road č. 84Proces s Klausem BarbiemSlečna Marpleová: Vlak z PaddingtonuAll Passion SpentDobrodružný výlet Orient-ExpresemMonsignor QuijoteMr. LovePíseň láskyThe ChainMartin Luther, HereticFrom a Far CountrySchalken the PainterJulieVolání na ďáblaLove's Labour's LostLutherDen ŠakalaCountess DraculaMikuláš a AlexandraMizerná neděleThe Virgin and the GypsyDotek láskyJulius CaesarMidas RunSome Girls DoThe Best House in LondonFrom Chekhov with LoveHome Sweet HoneycombeNegativesOperace Vzteklý pesSt. JoanDanger RouteDlouhý soubojRocket to the MoonSlight Ache, ATorture GardenWillow House School, TheHon na liškuBáječní muži na létajících strojíchHysteriaLegend of Young Dick Turpin, TheOperace CrossbowThe Alphabet MurdersThe NannyThe Night CallerThe UncleDownfallSedmý úsvitParanoiacThe Set Up


Aktualizace osobnostního profilu Maurice Denham: 19.11. 2023 15:25