David Gahan 61 let


David Gahan se narodil 9. května 1962 v anglickém Eppingu. Jeho rodiče se rozešli, když mu bylo pouhých 6 měsíců. Matka Sylvia se později vdala za Jacka Gahana, jehož příjmení začal David používat. Tragédie postihla celou rodinu v v roce 1972, kdy Jack zemřel. Chlapec, který ztrátu otce těžce nesl, začal zakrátko vše kompenzovat zločiny jako krádeže aut, vandalismus nebo ilegální graffiti. Výsledkem bylo, že se David několikrát ocitl před soudem pro mladistvé a opustil školu. Nastoupil v mnoha zaměstnáních, ale nikde dlouho nevydržel.

Gahan samozřejmě není hercem v pravém slova smyslu. Na plátně se objevuje výhradně v klipech či koncertních záznamech Depeche Mode (zmínit můžeme ještě jeho sólové album Paper monsters, ke kterému také existují klipy a koncertní záznam). Vizuální stránka tvorby Depeche Mode nijak nezaostává za tou hudební a je spojená především se jménem nizozemského fotografa a režiséra Antona Corbijna. Ten pro skupinu natočil nejen velkou spoustu videoklipů, ale režíroval i krátké filmy, koncertní záznamy a věnoval se koncertní projekci.

Davidu Gahanovi se nevyhnuly problémy mnoha jiných „rockových“ hvězd. Deprese a užívání drog vyústily v jeho pokus o sebevraždu v roce 1995. Zakrátko byl propuštěn z nemocnice a pokračoval v nastoleném trendu. V květnu 1996 se na hotelovém pokoji v Los Angeles předávkoval užitím velkého množství tzv. speedballu (heroin+kokain). Při cestě do nemocnice byla diagnostikována dvouminutová klinická smrt. Po této události David odešel na devítiměsíční léčebnou kůru a od té doby zůstává „čistý“.

Gahan má sestru a dva bratry z matčina druhého manželství. V současnosti je potřetí ženatý a vychovává dceru a nevlastního syna.


9.5.1962
Epping, England, Velká Británie
David Gahan csfd

Depeche Mode - Live SpiritsSpirits in the Forest - život s Depeche ModeDepeche Mode live in BerlinMein Sommer '88 - Wie die Stars die DDR rocktenDepeche Mode: Tour of the Universe - Barcelona 20/21.11.09Dave Gahan v BasilejiDo You Love Me Like I Love You, Part 1: From Her to EternityShadow Play: The Making of Anton CorbijnSynth BritanniaDepeche Mode: 1989-90 (If You Wanna Use Guitars, Use Guitars)Depeche Mode: Touring the Angel - Live in MilanFad Gadget by Frank ToveyMaking the AngelNotNaThe Work of Director Anton CorbijnDave Gahan: Live MonstersDepeche Mode: One Night in ParisGeen Stil LevenBehind the MusicDepeche Mode: Devotional101World We Live in and Live in Hamburg, TheDepeche Mode: Ghosts AgainDepeche Mode: Wagging TongueDavid Gahan & Soulsavers: Metal HeartDavid Gahan & Soulsavers: The Dark End of the StreetHumanist: Shock Collar (feat. David Gahan)Goldfrapp: Ocean feat. David GahanDepeche Mode: Cover MeDepeche Mode: Going BackwardsDepeche Mode: HeroesDepeche Mode: Where's the RevolutionNull + Void: Where I Wait feat. David GahanDavid Gahan & Soulsavers: All of This and NothingDavid Gahan & Soulsavers: ShineDepeche Mode: BrokenDepeche Mode: GoodbyeDepeche Mode: HeavenDepeche Mode: Should Be HigherDepeche Mode: Soothe My SoulDepeche Mode: Fragile TensionDepeche Mode: WrongVisitors: frYars feat. David GahanDavid Gahan: Saw SomethingMirror & David Gahan: NostalgiaDavid Gahan: KingdomDepeche Mode: John the RevelatorDepeche Mode: MartyrDepeche Mode: Suffer WellDepeche Mode: A Pain That I'm Used ToDepeche Mode: PreciousDavid Gahan: A Little Piece (Live)Depeche Mode: Enjoy The Silence ['04]David Gahan: Bottle LivingDavid Gahan: Dirty Sticky FloorsDavid Gahan: I Need YouDepeche Mode: Goodnight LoversDepeche Mode: Dream OnDepeche Mode: FreeloveDepeche Mode: I Feel Loved


Aktualizace osobnostního profilu David Gahan: 9.3. 2024 07:06