Karl Maka 80 let


Karl Maka se narodil 29. února roku 1944 v Čínském Taishanu. Je známým hongkongským hercem, producentem a režisérem. V roce 1958 se přestěhoval do Hong Kongu a v roce 1963 do Spojených států, kde v New Yorku studoval na titul inženýra a dokonce pracoval pro telefonní společnost. V roce 1973 se však přestěhoval zpátky do Hong kongu, kde cítil, že má větší potenciál uplatnit svůj komediální a dramatický talent. A již v roce 1976 režíruje svůj první film.

V roce 1982 natáčí svůj první velký hit, akční komedii Bláznivá mise (Aces go places), kde hraje po boku Samule Huie a Sylvie Chang. Tento film se dočkal celkem 4 pokračování. V roce 1983 dokonce získává cenu za nejlepšího Hongkongského herce. Koncem 80. let však zažije jeho produkční společnost několik neúspěchů a v roce 1990 krachuje. Karl se pokouší uplatnit na trhu s prodejem realit, ale zažije pouze několik dalších finančních krachů způsobených Asijskou finanční krizí. Následně se pokusil se svým někdejším hereckým partnerem Samem Huiem o filmový comeback filmem Da ying jia (Winner takes all) z roku 2000, ale ani tím neuspěl.

O jeho soukromém životě se mnoho neví. Pouze, že se oženil s herečkou Sylvií Chang, ale po nedlouhé době se opět rozvedli.


29.2.1944
Taishan, Guangdong Province, Čína
Karl Maka csfd

Můj strážný seniorWinner Takes AllChing singHao men ye yanZtřeštění poldovéBláznivá mise 5Baat seng bou heiThe Thirty Million Dollar RushBláznivá mise 4Šťastné hvězdy v akciGong xi fa caiBláznivá mise 3Sheng dan kuai leBláznivé posláníWo ai ye lai xiangBláznivá miseDa zhui jiIt Takes TwoAll the Wrong CluesBu zhun diao touHuan le shen xian woZhui nu ziCrazy CrooksLaughing TimesThe VictimXian yu fan shengBo ming chan dao duo ming qiangKung-fu bratřiTie quanWu ming xiao cuGui ma gong fuHa luo, ye gui renLao hu tian jiGong fu xiao ziMian meng xin jingYi qi guang gun zou tian yaVězení v plamenech 2Lao hu chu geng IITygr na obchůzceCity on FireCupid OneRun Tiger, RunDai jian de xiao haiTai shang tai xiaYin yang cuoLife After LifeSpooky Kookies


Aktualizace osobnostního profilu Karl Maka: 10.3. 2024 03:20