Michael Parks (1940 - 2017)


Narodil se jako Harry Samuel Parks v Kalifornii. Jeho otec byl profesionálním hráčem baseballu. Prožil hodně bouřlivé mládí, poprvé se oženil již ve svých 15-ti (!) letech. Také často střídal povolání jako na běžícím pásu. Mimo jiné se živil sběrem ovoce, řízením náklaďáků, hašením lesních požárů nebo kopáním příkopů. Po otci byl též vynikajícím sportovcem, měl nabídku hrát v nižší baseballové lize a v r.1972 se dokonce pokoušel kvalifikovat na Olympijské hry jako vytrvalostní běžec, ale bohužel neuspěl.

Slušnou popularitu si vybudoval i ve své pěvecké dráze. Na přelomu 60. a 70. let natočil šest alb, převážně v žánru blues/country. Ke zpěvu se později vrátil ještě na konci 90. let.

Největšího zviditelnění, se ovšem dočkal až díky proslulé autorské dvojici Quentin Tarantino/Robert Rodriguez, jenž mu napsali na tělo roli policejního šerifa Earla McGrawa, jehož charakter se objeví v celkem čtyřech snímcích zmiňovaných režisérů - OD SOUMRAKU DO ÚSVITU, KILL BILL i obou dílech projektu GRINDHOUSE - PLANETA TEROR a AUTO ZABIJÁK. Ačkoli ve všech těchto filmech se mihne jen na pár minut, určitě jej nepřehlédnete. Vytvořil i hlavní postavu v prequelu k OD SOUMRAKU DO ÚSVITU, s podtitulem KATOVA DCERA. Tvůrčí neúčast Rodrigueze a Tarantina na tomto snímku byla však velmi znát a tak ani zdaleka nedosahuje kvalit prvního dílu.

Michael Parks byl celkem čtyřikrát ženatý. Jeho syn James se rovněž věnuje herectví, zahráli si spolu v Tarantinovkách KILL BILL a GRINDHOUSE: AUTO ZABIJÁK, kde se rovněž objevili v postavách otce a syna. Quentin Tarantino v jednom rozhovoru prohlásil, že Michael Parks je jeho nejoblíbenějším hercem všech dob.


24.4.1940
Corona, California, USA
10.5.2017
Corona, California, USA
Michael Parks csfd

The GnashingNepřáteléThe Queen of Hollywood BlvdGreaterThe SummoningVe jménu krveYoga HosersMroží mužTakoví jsmeArgoNespoutaný DjangoKrvavý státSejmi eso 2Street PoetMaidenheadTemné svědomíThree PriestsFighting WordsGrindhouse: Auto zabijákGrindhouse: Planeta TerorMrtvýZabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem FordemOdposlechOne Night with YouZázrak u Sage CreekKill Bill 2Kill BillÚnos mé sestry13 MoonsBig Bad LoveToreador zkázyOd soumraku do úsvitu 3: Katova dceraSvůdná touhaLhářNiagara, NiagaraPodezřelýOd soumraku do úsvituHart a Hartová: Tajemství srdceSvůdkyněPřání zabít 5Stranger by NightHranice vášněStoryvilleHitman 3: LikvidátorThe China Lake MurdersBilly KidNebezpečná plážPrime SuspectZajatkyně krutostiArizona HeatStamp of a KillerClub LifeSpikerThe Return of Josey WalesChaseFrench Quarter UndercoverSavannah SmilesDial M for MurderHard CountryReward


Aktualizace osobnostního profilu Michael Parks: 16.10. 2023 09:06