Michel Subor (1935 - 2022)


Michel Subor se narodil 2.2.1935 v Paříži jako Mischa Subotzki. Jeho rodiče byli emigranty ze Sovětského svazu, otec pracoval v Moskvě jako inženýr, matka pocházela z exotického Ázerbajdžánu. Suborova jediná sestra žije ve Spojených státech amerických.

V 70. letech se objevuje hlavně v televizních seriálech a filmech. Na plátna kin se Subor vrací až díky J-L. Bertucellimu, který mu dal role ve filmech NEJCENNĚJŠÍ CO MÁM nebo STRESS. Šanci mu dal též režisér Gérard Blain, rolí ve filmu LE REBELLE z roku 1980. Pak se opět odmlčel do konce 90. let, kdy si zahrál ve filmech BEAU TRAVAIL (Pěkná práce) režiséra C. Denise, LA FIDÉLITÉ (Věrnost) A. Žulawského nebo SAUVAGE INNOCENCE (Divoká nevinnost) a L´INTRUS (Vetřelec) Philippe Garrela.

Mezi Suborovy největší role patří bezpochyby Bruno Forrestier, francouzský zběh, který se dostane do soukolí hybatelů vysoké politiky a tajných služeb, ve filmu VOJÁČEK.


2.2.1935
Paříž, Île de France, Francie
17.1.2022
Francie
Michel Subor csfd

Parchanti spí dobřePoslední zimaSama v AfriceL'IntrusDivoká nevinnostAinsi soit-ilVěrnostDobrá práceUn petit grain de folieBraxtonFrancouzská revoluceMuž v soliPassage secretSedmá velmocPas de vieux osStressLe RebelleLes égouts du paradisL'imprécateurUn tueur, un flic, ainsi soit-il...Nejcennější co mámRouges sont les vendangesSultan à vendreComme il vous plairaL'oreille absolueHallucinations sadiquesTopazSu nombre es DaphneÀ nous deux ParisCo je nového, kočičko?La dame de piqueLe RefluxFrancoise aneb Život v manželstvíJean-Marc aneb Život v manželstvíLes saintes nitouchesVojáčekJules a JimOtěže na krkuVacances en enferMon pote le gitanFrou-FrouAux animaux la guerreMísto činuNestor BurmaHaute tensionSérie noireUn curé de chocLa ligne de démarcationMauregardDeneuve, la reine CatherineDear HunterLes rendez-vous du dimanche


Aktualizace osobnostního profilu Michel Subor: 20.2. 2024 23:29