Maria Grazia Buccella 83 let


Jednou z mnoha italských umělkyň, jejichž dráhu odstartovala účast v soutěži krásy, je italská herečka a zpěvačka Maria Grazia Buccella. Narodila se v Miláně a již jako dítě se objevila v několika francouzských filmech natáčených v Itálii. Po úspěchu v soutěži Miss Itálie byla v roce 1959 i finalistkou na Miss Universe. Kromě následující kariéry fotomodelky se začala uplatňovat i před kamerou a od počátku šedesátých let hrála v několika filmech ročně, kromě Itálie točila často i ve Francii.

Koncem šedesátých let se Maria Grazia Buccella pokusila prorazit i jako zpěvačka, nahrála několik gramofonových desek, v tomto ohledu však její tvorba nepřesahovala dobový průměr. Několik větších hereckých příležitostí jí ve svých lechtivých komediích poskytl Pasquale Festa Campanile (NEVĚRA PO ITALSKU – Adulterio all′italiana, 1966; KAM JDEŠ ÚPLNĚ NAHÁ? – Dove vai tutta nuda?, 1969). Uznání v oboru filmového herectví dosáhla až ve spolupráci s režisérem Lucianem Salce, jejich první společný film VZAL JSEM SI TĚ Z LEGRACE (Ti ho sposato per allegria, 1968) jí vynesl Stříbrnou stuhu za výkon ve vedlejší roli od Italského syndikátu filmových novinářů. Jejím sólovým vystoupením pak byla role venkovské dívky, která se stane populární zpěvačkou v komedii UŽ DOST OBDIVOVÁNÍ (Basta guardarla, 1970), opět v režii Luciana Salce.

Po boku Terence Hilla se objevila ve španělsko-italském westernu MSTITEL TRINITY (La collera del vento, 1970), v sedmdesátých letech ale její popularita začala uvadat, hrála ještě v několika průměrných filmech i televizních seriálech. Stále se sice objevovala na předních stránkách časopisů, v televizi vystupovala jako zpěvačka, doba slávy šedesátých let ale byla tatam. Až po dlouhé přestávce ji pak znovu diváci mohli vidět ve filmu HOTEL OTELLO (2000).


15.8.1940
Milán, Itálie
Maria Grazia Buccella csfd

Delitto in formula UnoImportante è non farsi notare, L'NeroneRemo e Romolo - storia di due figli di una lupaIl ProvincialeMstitel TrinityUž dost obdivováníInfanzia, vocazione e prime esperienze di Giacomo Casanova, venezianoKam jdeš úplně nahá?SissignoreUno scacco tutto mattoVilla jede!Domani non siamo più quiGeheimnisse in goldenen NylonsTi ho sposato per allegriaBrancaleonova armádaHon na liškuLe piacevoli nottiNevěra po italskuUna vergine per il principeGentleman z CocodyIl GauchoMenage all'italianaThe Dirty GameAmoureux du France, LesBianco, rosso, giallo, rosaCover GirlsFontana di TreviL'idea fissaAdultero lui, adultera leiBoomCanzoni in... bikiniClémentine chérieLa donna degli altri è sempre più bellaSiamo tutti pomicioniCrollo di Roma, IlNerone '71Pesci d'oro e bikini d'argentoNuits de Raspoutine, LesRagazzi della Terza C, IC'era una volta RomaCecchi GoriL'insolito ignoto - Vita acrobatica di Tiberio MurgiaCarosello di notte


Aktualizace osobnostního profilu Maria Grazia Buccella: 16.11. 2023 20:02