Zdeněk Žák 71 let


Narodil se v Praze 9.6.1952. Vyučil se nástrojářem. K divadlu a herectví se dostal úplnou náhodou, když se přihlásil k ochotníkům, kteří hledali nové tváře. Byl přijat a později vystudoval herectví na DAMU.

Zahrál si menší roli v nominovaném Menzelově filmu OBLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE. V současné době je na volné noze, hraje v Divadle Baz zábradlí. Nejznámější jsou hry Každý rok ve stejnou dobu a Milostné dopisy.

Zdeněk Žák má šest dětí z různých partnerských vztahů. Bydlí na vesnici nedaleko Českého Brodu.


9.6.1952
Praha, Československo
Zdeněk Žák csfd

Pánský klubLéto s gentlemanemMiluji tě modřeGangster KaZáblesky chladné neděleDoktor pro zvláštní případyNa vlky železaObsluhoval jsem anglického králeVoděnkaVetřelci v ColoraduÚnos domůChytit vítrKarlínská baladaNaše dětiNikdo neměl diabetesVálka ve třetím poschodíSjezd abiturientůKrálovny kouzelného lesaOhrada snůTanec kolem zlatého vejceKrálův šašekChladné srdceDědo, čarujO králi, hvězdáři, kejklíři a třech muzikantechPoe a vražda krásné dívkySlavíkMaminkaO kumburské MeluzíněV erbu lviceJánošova kouzelná flétničkaJak vyloupit bankuPan Dodd má schůzkuKlauni a vlastenciProč pláčeš, břízo bíláSokratův podzimTmaZávistŠťastlivec SullaAnonymHoupačkaO zapomnětlivém černokněžníkoviPoslední zastávka smrtVolavkaZabijáciBlázni a děvčátkaHra na BarbaruI smrt chce svou šanciPortrétRubín má barvu krveÚtěk s CézaremHodinářPilotiSvědek časuVlastně se nic nestaloVšichni za jednohoJak básníkům chutná životNepolepšitelný starý mužO čem sní mladé dívkySprávná trefaSrdíčko


Aktualizace osobnostního profilu Zdeněk Žák: 31.10. 2023 19:03