Romeo Santos


Latinoamerický zpěvák Romeo Santos, vlastním jménem Henry Santos, se narodil 21.7.1981 v Bronxu, New Yorku. Jeho otec pochází z Dominikánské Republiky, jeho matka z Puerto Rica.

Romeo se stal charismatickým umělcem, jehož impozantní talent pro show zaujme publikum a smyslnost zotročí srdce fanoušků na celém světě. Díky tomu získal nespočet ocenění jako skladatel. Dále také napsal písně pro známé hudebníky, jako Wisin y Yandel ("Noche de sexo") nebo Thálii ("No, no, no") - známou např. z telenovely Rosalinda.

8.11.2011 získává Romeo ocenění a přezdívku "El Rey de la bachata" ("The King de la bachata") - bachata je latinskoamerický styl hudby a tance - a ve stejné době vydává své první sólové album pod názvem "Fórmula Vol. 1". O dva roky později, 30.7.2013 vydává pokračování tohoto alba pod názvem "Fórmula Vol. 2". Album bylo oceněno platinovou deskou v Argentině. Mezitím vydal také CD+DVD s názvem "The King Stays King", které se pyšní zlatou deskou. Na jeho sólových albech najdete známé písně, jako "Llévame contigo" nebo "Propuesta indecente".

Romeo se poprvé ve filmovém světě objevil v roce 2015 ve snímku Rychle a zběsile 7, kde ztvárnil ochránce Mii Torettové a jejího syna. V krátké scénce, kde se objevil, je možné slyšet jeho unikátní chraptivý hlas, díky kterému láme srdce dívkám po celém světě. Dále jsme ho mohli také vidět v televizním pořadu The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

Romeo Santos csfd

Angry Birds ve filmuRychle a zběsile 7Romeo Santos: King of BachataThe Latin Explosion: A New AmericaRomeo Santos & Justin Timberlake: Sin finRomeo Santos - Héroe FavoritoEnrique Iglesias ft. Romeo Santos: LocoThe 88th Annual Macy's Thanksgiving Day ParadeThe Tonight Show Starring Jimmy FallonNoční Show  Jaye Lenoe


Aktualizace osobnostního profilu Romeo Santos: 14.11. 2023 06:48