Lukáš Hlavica 58 let


Lukáš Hlavica, se narodil v Praze 7. října roku 1965. Je absolventem herectví na pražské DAMU, kde v současné době působí jako pedagog. Kromě herectví a pedagogiky, se úspěšně věnuje také dabingu a divadelní režii.

Až přišel rok 1997, kdy ho vybral režisér Hynek Bočan do připravovaného, později velmi úspěšného seriálu který se s přestávkami točí dodnes, ZDIVOČELÁ ZEMĚ, kde si zahrál dávného kamaráda (a pozdějšího fanatického přívržence fašismu) hlavního hrdiny Antonína Maděry v podaní Martina Dejdara. Díky němuž se dostal do širšího povědomí diváků.

Následovala další práce pro televizi při které se nadále věnoval dabingu, divadlu a pedagogice. Další výraznější zviditelnění přišlo roku 2005 kde si zahrál v divácky úspěšném filmu SAMETOVÍ VRAZI po boku Richarda Krajča, Michala Dlouhého, Jiřího Kodeše, Jana Dolanského a dalších. Hned rok poté další ceněný snímek SWINGTIME.

V současné době se věnuje převážně režii kde zaujal v Dejvickém divadle např. s Bratry Karamazovými. Úspěch získal s komedií Takový žertík a Nadílka připravil pro Divadlo na Jezerce s inscenací Mandragora. Patří k stálicím režisérského týmu v Divadle Na Jezerce společně s Ondřejem Sokolem a Janem Hřebejkem.


7.10.1965
Praha, Československo
Lukáš Hlavica csfd

Případ s koncemAbstinentTomanAndělé všedního dneOsmySwingtimeJasnovidecSametoví vraziIn nomine PatrisMěsto bez dechuNekonečná neděleVrah jsi ty!Specialita šéfkuchařeTřikrát život, třikrát smrtZdivočelá zeměŽena v kleciJakub a ModřínkaO zázračné moušeRůžový květPohádka o touzeCizinci v doměFubuVíš jak zpívá zvonek...?Divoženka v lese strachuČert a dráhaNepolepšitelný starý mužÓda na radostGrófinkaMedvídkova poradnaZahrádka pod hvězdamiLabyrintZdivočelá zeměHříchy pro diváky detektivekZ hříček o královnáchLaskavý divák prominePočkej si na bílé štěstíBylo nás šestPohádky dědečka CypriánaAdolf Loos - revolucionář mezi architektyRudý dědekSen o DakaruNárodní divadlo: Mýtus a realita


Aktualizace osobnostního profilu Lukáš Hlavica: 23.2. 2024 15:24