Petr Brukner 80 let


Petr Brukner se narodil za války roku 1943 v Písku. Původním povoláním je projektant. Kdysi byl redaktorem pohlednic ve vydavatelství Pressfoto, ale i lodníkem na stále zakotvené lodi podniku Čsl. plavba labsko-oderská.

Ve filmu nebo v televizi nikdy nehrál hlavní role, ale vždy byla jeho postava nepřehlédnutelná. Ať už to byly filmy jako např. Kulový blesk, Vesničko má středisková nebo čepičář Jirsák ze seriálu Bylo nás pět. Se Zdeňkem Svěrákem vytvořil několik televizních skečů, kde si zahrál postavu Leopolda Brašnáře.

Stejně jako Jaroslav Weigel či Jan Hraběta z DJC, i on má svého koníčka a tím je portrétování jeho oblíbených osobností. Mezi ztvárněné patří třeba Josef Abrhám, Oldřich Kaiser nebo Jiří Menzel. Z pořízených fotografií už uspořádal pár výstav.


19.5.1943
Písek, Protektorát Čechy a Morava
Petr Brukner csfd

Policejní historkyPánský klubPo strništi bosTři bratřiVratné lahveObsluhoval jsem anglického králeVše pro firmuDvě z policejní brašnyLotrando a ZubejdaNesmluvená setkáníKačenka a zase ta strašidlaObecná školaŽebrácká operaPlivníkTvrdý chlebaPan TauProkletí domu HajnůNejistá sezónaČerná punčochaVesničko má střediskováRozpuštěný a vypuštěnýJára Cimrman ležící, spícíSlavnosti sněženekAdéla ještě nevečeřelaKulový bleskNa samotě u lesa„Marečku, podejte mi pero!“Jáchyme, hoď ho do stroje!Třicet panen a PythagorasČapkovy kapsyNadměrné maličkostiMísto nahořePřípady detektivní kanceláře OstrozrakDraculův švagrBylo nás pětChobotnice z II. patraArabelaStopy Járy CimrmanaŠtace Miloně ČepelkyŽivot hledáčkem Petra BrukneraHledá se prezidentProso - opereta DJCPříběhy slavných13. komnata


Aktualizace osobnostního profilu Petr Brukner: 7.11. 2023 22:35