Milan Kňažko 78 let


Tento slovenský rodák se narodil v roce 1945 v Horních Plachtinicích. Již v útlém mládí se zajímal o herectví. Když studoval střední školu, tak začal hrát v amatérských souborech. Po ukončení střední školy stavební se začal živit jako kulisák. Dělal to pouze půl roku. Hned po té si zkusil, jak náročná je práce horníka.

Mohli jsme ho vidět v řadě filmů. Např. ZAJTRA BUDE NESKORO, DEŇ, KTORÝ NEUMRIE, ŽIVOT NA ÚTEKU, RUSALKA, DOBŘÍ HOLUBI SE VRACEJÍ aj. Byl také politikem. Náš tehdejší prezident Václav Havel si ho vybral jako svého poradce. Později byl také ministrem zahraničních věcí SR, místopředsedou vlády a ministrem kultury.

V nedávných letech se stal generálním ředitelem TV JOJ a prezidentem Mezinárodního filmového festivalu v Bratislavě. Zastesklo se mu po herectví, a tak se vrátil na divadelní scénu v inscenaci Kumšt, kde si zahrál s Milanem Lasicou a Marianem Labudou. Z dalších rolí to jsou filmy HOSTEL 2, GOETHE, nebo RÁNA Z MILOSTI.

V dnešní době je k vidění v pražském divadel Ungelt v dramatu Picasso. V roce 2007 byl nominován za hlavní roli na cenu Thálie. Ve volných chvílích se věnuje sportu, čtení, sledování TV, golfu a práci na zahrádce.


28.8.1945
Horné Plachtince, Československo
Milan Kňažko csfd

Anatomie zradyMůj příběhRašínZádušní oběťAgávaJan HusHranařiLidiceČerešňový chlapecDominaLes mrtvýchNepolepšitelnýNormalV hlavní roliBoží duhaHostel IITo horké léto v MarienbaduBel AmiRána z milostiDumkyJen o rodinných záležitostechNežiadúci účinokPoslední motýlSvědek umírajícího časuInzerát na snyObrana SokratovaOmyly tradičnej morálkyReverendStaroružová drámaAdolf EichmannDobří holubi se vracejíMarie StuartovnaTony peňazíVeľká rošádaDevět kruhů peklaManželstvo na skúškuPortrét Doriana GrayaSvět nic nevíChlapec do náručiaHra s ohňomKohút nezaspievaPapilioPosledná zastávka...nebo být zabitHluchý muž na hraniciIdeálny manželMuž, ktorý nemal strachTu musíš žiťBé rímska trojka lomeno šesťEfekt postaveniaEpizódaHeloisa a AbelardJazda na spiacom obroviNávrat Jána PetruO sláve a tráveUmri, blázonChrobák v hlaveNehoda v Los AlamosOblouk světlaPod cudzím nebom


Aktualizace osobnostního profilu Milan Kňažko: 16.11. 2023 20:28