Jaroslav Tomsa (1930 - 2015)


Narodil se v Praze a od útlého dětství aktivně sportoval, mimo jiné boxoval a hrál lední hokej. Svým zálibám se dlouho věnoval i profesionálně. V r. 1951 se například utkal v boxerském duelu s olympijským vítězem Tormou a několik let hrál v nejvyšší československé hokejové lize za klub I. ČLTK (později Motorlet Praha). Zranění ruky a kolene a následné pooperační komplikace, však předčasně ukončily jeho profesionální sportovní kariéru.

Dnes už pan Jaroslav Tomsa kvůli pokročilému věku nenatáčí. Kaskadérskou agenturu FILMKA přenechal svému kamarádovi Ladislavu Lahodovi, ale stále se může pochlubit vynikající kondicí. Kromě sportu patří mezi jeho koníčky i malování a hra na foukací harmoniku. O jeho životě nedávno vyšla kniha Františka Černocha „Pestrý život kaskadéra Jaroslava Tomsy“.


19.2.1930
Praha, Československo
4.8.2015
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Jaroslav Tomsa csfd

Obsluhoval jsem anglického králeByl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drakCrackerjack 3Jméno kódu: RubínPodzemní komandoCesta peklemJak chutná smrtPeklo v řetězech IIStalingradKamarád do deště II - Příběh z BrooklynuKrál kolonádPoslední motýlVracenkyDivoká srdceAnděl svádí ďáblaJonáš II. aneb Jak je důležité míti MelicharovouKamarád do deštěPan TauPražská 5Stupně poraženýchBony a klidDům pro dvaJak básníkům chutná životMůj hříšný mužPěsti ve tměČerná punčochaMravenci nesou smrtVesničko má střediskováVýjimečná situaceAngolský deník lékařkyRubikova kostkaStín kapradinyZáchvěv strachuAnděl s ďáblem v těleCelý svet nad hlavouJára Cimrman ležící, spícíSlavnosti sněženekMá láska s JakubemPropastPříjemce platí v dolarechS tebou mě baví světSrdečný pozdrav ze zeměkouleBuldoci a třešněNoční jezdciVíkend bez rodičůŘetězBlues pro EFBDemokratiKoncertNěco je ve vzduchuPostřižinyRytmus 1934Signum laudisSvítalo celou nocTemné slunceHodinářova svatební cesta korálovým mořemHordubalJulekLásky mezi kapkami deštěModrá planeta


Aktualizace osobnostního profilu Jaroslav Tomsa: 16.3. 2024 12:12