Jean-Jacques Mantello


Francouzský režisér Jean-Jacques Mantello zahájil filmařskou kariéru v roce 1986, kdy začal pracovat pro společnost L´Equipage Video v alpském městě Grenoble. Stal se zde vedoucím audiovizuální a video post-produkční sekce. Velmi rychle si vybudoval reputaci jednoho z největších průkopníků v oblasti digitální postprodukce.

V roce 1994 založil spolu se svým bratrem Francoisem společnost Dynamax , specializující se na simulaci pohybu ve filmu. Jako manager produkce zde režíroval více než třicet 3D animovaných filmů a stereoskopických projektů. Mezi nimi např. „Time Traveler 3D Ride“.

S velkoformátovým filmem se poprvé setkává v roce 1995 při přípravě 3- minutového úvodního spotu k oslavě 10. výročí Paris´La Geode IMAX Dome a století pohyblivého filmu.

S velkými filmařskými zkušenostmi a s vášní profesionálního potápěče, který chce svými filmy přispět k ochraně oceánu, natočil v roce 2001 svůj první 45- minutový velkoformátový film. Jedná se o film „Ocean Wonderland 3D“ (který má v současné době svou premiéru v českém kině IMAX), jehož cílem je upozornit na ohroženost korálových útesů. „Ocean Wonderland“ produkovala společnost 3D Entertainment spolu s UNEP (United Nations Environment Programme) a WWR. Snímek se setkal v zahraničí s obrovským úspěchem a zhlédlo jej více než 3,5 milionu diváků po celém světě.

Jean-Jacques Mantello csfd

Wonders of the Sea 3DAir Racers 3DVelké podmořské dobrodružství 3DDelfíni a velryby 3D: tuláci oceánůŽraloci 3DPerla oceánu 3D


Aktualizace osobnostního profilu Jean-Jacques Mantello: 14.10. 2023 05:54