Angela Merkel 69 let


Německá politička a především kancléřka Spolkové republiky Německa Angela Merkelová celým jménem Angela Dorothea Merkel se narodila 17. července 1954 v Hamburku. Angela Merkelová má polské kořeny, narodila se jako Angela Dorothea Kasnerová, dcera luteránského pastora Horsta Kasnera a učitelky latiny a angličtiny Herlind Kasnerové.

Po znovusjednocení Německa se v prosinci 1990 stala poslankyní Spolkového sněmu za volební obvod Severní Přední Pomořansko, Rujána a Stralsund ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko. Od roku 2000 zastává funkci předsedkyně Křesťanskodemokratické unie. První vládu vedla od konce roku 2005 do října 2009, kdy byla podruhé jmenována kancléřkou. O čtyři roky později byla potřetí zvolena kancléřkou.

První manželství s fyzikem Ulrichem Merkelem trvalo pět let. Podruhé je vdaná za berlínského profesora chemie Joachima Sauera. Hovoří plynně anglicky a dobře rusky. Časopis Forbes ji opakovaně označil za nejmocnější ženu světa. V roce 2012 kancléřku také hodnotil jako druhého nejmocnějšího člověka planety, což znamenalo historicky nejvyšší postavení ženy. Poslední dobou je kritizována kvůli pozitivnímu a vlažnému přístupu k migrační vlně, která zasáhla Evropu.


17.7.1954
Hamburk, Hamburg, Západní Německo
Angela Merkel csfd

Teroristé hákového kříže: Vyšetřovatelé - Jen pro služební použitíHeilIrre sind männlichO holkách a koníchWillkommen BakuAlmanya - vítejte v NěmeckuDas System - Alles verstehen heißt alles verzeihenDen, kdy se zastavila ZeměThe Onion News NetworkProjekt BallhausplatzAngela Merkel - Im Lauf der ZeitHudba pod hákovým křížem – maestro a violoncellistka z OsvětimiMerkelováWagnerovci: Putinova stínová armádaAngela Merkel - Ihr Weg, ihre Geheimnisse & Ihre ZukunftChina – Ai Weiwei's Struggle for TruthDie Ära …FrontlineHledání Angely MerkelovéPutin versus NavalnyjBILD.Macht.Deutschland?Hlasování – máme jasnoOeconomiaLaboratorio GreciaPoslední šance na záchranu planetyZDFzeit: Mensch Merkel! - Widersprüche einer KanzlerinPapež František: Muž, který drží slovoNepříjemné pokračování: Nebát se říct pravduSoros: Quantum of DestructionWahl 2017: Das Duell - Merkel gegen SchulzAlžběta II. - 90 let v 90 minutáchJe s námi konec?Angela Merkel: Die UnerwarteteDie MannschaftI nonaGeliebte Feinde - Die Deutschen und die FranzosenThe Making of Merkel with Andrew MarrGirlfriend in a ComaKniha tajemství AmerikyPan Wichman z třetí řadyS chutí do toho!Little SpainPutin, Russia and the WestDie ParteiLes arbitresRussian LessonsV BerlíněDer Geist des GeldesEndgame: Blueprint for Global EnslavementDeutschland. Ein SommermärchenDie KanzlerinGreenpeace gegen ShellDenk ich an Deutschland - Herr Wichmann von der CDUWest Wing WeekWill Ferrell: Nemáš zač, Ameriko - Poslední noc s Georgem W. BushemBBC News: 8pm Summary


Aktualizace osobnostního profilu Angela Merkel: 11.12. 2023 22:24