Kenny Ortega 74 let


Jeho rodné jméno je John Kenneth Ortega. Narodil se 18. 04. 1950 v Palo Alto v Kalifornii, USA a vyrůstal v Redwood City. Již od mala měl zájem o hudbu a tanec. Ve věku 13 let, začal pracovat jako herec v místním divadle. Získal několik stipendií na taneční akademii. V roce 1968 byl zapsán na obor divadelní a taneční umění na Canada College. Rok poté získal roli George Bergera v San Franciscu ve hře "Vlasy". Poté získal roli v "The Last Sweet Dny Isaac". Po třech letech na turné začal pracovat se společností "A & M Záznamy multi-media/recording artists The Tubes".

Jako režisér debutoval v roce 1988 seriálem HŘÍŠNÝ TANEC. V roce 1993 režíroval HOCUS POCUS. V roce 2006 hned dva filmy THE CHEETAH GIRLS 2 a HIGH SCHOOL MUSICAL ten měl u teenagerů takový úspěch, že dvojka byla rok poté. V roce 2008 měl premiéru v kinech celovečerní film HIGH SCHOOL MUSICAL 3: SENIOR YEAR. Získal dvě ceny Emmy za režii a choreografii zahajovacích a ukončovacích ceremoniálů zimní olympiády 2002 v Salt Lake City a další získal za film MUZIKÁL ZE STŘEDNÍ.


18.4.1950
Palo Alto, California, USA
Kenny Ortega csfd

Následníci 3A Change of HeartNásledníci 2Rocky Horror Picture Show: Návrat v časeNásledníciLegally MadMuzikál ze střední 3: Maturitní ročníkMuzikál ze střední 2Gepardí kočky 2Muzikál ze středníHokus pokusNewsiesAndi MackŠílená bejvalkaBunheadsGilmorova děvčataAlly McBealováS dětmi na krkuNemocnice Chicago HopeFame L.A.Hull HighHříšný tanecMichael Jackson's This Is ItSexy ShortsMichael Jackson: PohřebGloria Estefan & Miami Sound Machine: Rhythm Is Gonna Get YouThe Pointer Sisters: I'm So ExcitedA Bůh stvořil ženuSalsaPhineas & FerbShapes of Rhythm: The Music of Galt MacDermotUnfiltered: Paris Jackson & Gabriel GlennFilmy našeho dětstvíDescendants: Set It Off!


Aktualizace osobnostního profilu Kenny Ortega: 20.1. 2024 18:08