Roel Reiné 54 let


Roel Reiné je holandský filmový režisér, producent a kameraman žijící nyní v Los Angeles. Narodil se roku 1970 v nizozemském Eindhovenu.

Velký průlom přišel až v roce 2008, kdy režíroval akční film PISTOL WHIPPED se Stevenem Seagalem v hlavní roli. Film s rozpočtem 10 milionů dolarů putoval do evropských i asijských kin. Přestože v USA byl distribuován přímo na dvd, vydělal film celosvětově přes 35 milionů dolarů a Roelovi se začaly hrnout pracovní nabídky. V roce 2008 natočil ještě hororový thriller DEADWATER, který také produkoval. Na následující roky si naplánoval několik projektů. Za zmínku stojí již dokončený snímek THE LOST TRIBE(2009), kdy spolupracuje Roel již potřetí s hercem Lancem Henriksenem. Holandský režisér již také dotočil akční film MARINE 2 (2009). který je pokračováním filmu s Johnem Cenou.

V roce 2010 bude uveřejněn film BEAR, jehož je Reiné producentem. Dále má v plánu mnoho projektů a je zřejmé, že se chce práci u filmu věnovat i nadále.


21.3.1970
Eindhoven, Noord-Holland, Nizozemsko
Roel Reiné csfd

De VuurliniePěstní mstaPřevrácená loď: Krvavá vodaCesta válečníkaDead Again in TombstoneInhumans (IMAX)Živý terč 2AdmirálPěsti ze železa 2Zabij, nebo budeš zabit 2Seal Team 8: Za nepřátelskou linií12 kol: ReloadedŘežba v TombstoneKrál Škorpion - Bitva osuduRallye smrti: Peklo na zemiMěsto vlkůMedvědí mstaRallye smrti 2The Lost TribeVoják 2Black OpsDrifterSmrtící zbraňDuelist, TheAdrenalinCarwarsRiskantní zásilkaHaloKoloseumSoumrak templářůZabijáci WuBlood DriveInhumansPod černou vlajkouDe aanklachtVerkeerd verbonden't Zal je gebeuren...Sterker dan drankUitdaging, DeVoor hete vurenSam sam12 steden, 13 ongelukkenStarověké říšeWashingtonSensationBrutale meidenNo More Control


Aktualizace osobnostního profilu Roel Reiné: 21.3. 2024 08:35