Vittoria Belvedere 52 let


Vittoria Belvedere narozená 17. ledna 1972, pochází z Kalábrie z Vibo Valentia. Otec Vittorie se jmenuje Giuseppe a matka Maria Pappaletto. Když jí bylo pouhých devět měsíců, přestěhovala se rodina do Vimercate (poblíž Milána), kde se také narodil mladší bratr Sante. Ve Vimercate, pak Vittoria strávila většinu svého dětství a dospívání. Se svou pozoruhodnou krásou, začala pracovat jako modelka, když jí bylo jen 13 let. Toto povolání si udržela až do dospělosti a účastnila se jako modelka mnoha reklam, ale také třeba i hudebních videoklipů. Ve věku osmnácti let, se při focení v Římě setkala s Paolou Petri, která jí jako agent začala prosazovat na dráhu hereckou.

Již televizní tvorbou, pak navázala ihned v dalších rolích a do povědomí diváků jí dostala zejména v roce 1993 role Sandry Durani v kvalitním televizním seriálu Sergia Martina DELITTI PRIVATI (SOUKROMÉ ZLOČINY) s Edwige Fenech a Rayem Lovelockem. Poté již přicházejí pravidelné televizní role. Připomenout lze Babu v televizním seriálu SANDOKAN SE VRACÍ (IL RITORNO DI SANDOKAN) – 1996. Hodně příležitostí dostala Vittoria také v televizních zpracováních historie, jako byl film BIBLE – NOVÝ ZÁKON: APOKALYPSA (SAN GIOVANNI – L´APOCALISSE), v roce 2002 a role Irene. O rok později hrála jako Julia Caesaris, velmi tragická postava, oběť domácího násilí a znásilnění, ve snímku AUGUSTUS, PRVNÍ CÍSAŘ ŘÍMSKÝ (IMPERIUM: AUGUSTUS). Roku 2005, pak hrála Evu v životopisném dramatu PAPEŽ JAN PAVEL II. V roce 2007, po letech natáčení pro televizi a kino, se rozhodla věnovat také divadlu a debutovala v povedené komedii L'ALTRO LATO DEL LETTO.

V televizní komediální mini-sérii ANGELI & DIAMANTI v roce 2011, ztvárnila hlavní hrdinku Chiaru. Roku 2012 si odskočila z televize na natáčení filmu IMMATURI – IL VIAGGIO, aby mohla v této komedii zobrazit Dottoressu. Tato velmi úspěšná komedie, byla ihned nominována na Stříbrnou stuhu. Od roku 12. června roku 1999 je manželem Vittorie producent Vasco Valerio. Mají spolu tři děti, Lorenza (*8. května 2000), Emmu (*6. prosince 2004) and Niccola (*8. dubna 2010).

V roce 2002 byla Vittoria hostitelkou "Festivalu di San Remo" společně s Pippem Baudem a Manuelou Arcuri. V roce 2003 Vittoria také debutovala jako zpěvačka v písni „Mi Manchi già“, což je duet s Gaetanem Currerim. Velkými a blízkými kamarádkami Vittorie jsou herečka Alessia Marcuzzi (*1972) a zpěvačka Laura Pausini (*1974). 26. února 2011 se Vittoria účastnila taneční soutěže BALLANDO NOC LE STELLE 7, s tanečním učitelem Stefanem Di Filippem.


17.1.1972
Vibo Valentia, Kalábrie, Itálie
Vittoria Belvedere csfd

Immaturi - Il viaggioEnrico Mattei - L'uomo che guardava il futuroViaggio in Italia - Una favola veraBambino sull'acqua, IlPapež Jan Pavel II.La letteraPart TimeRita da CasciaAugustus, první císař římskýIcsNessuno al suo postoBible - Nový zákon: ApokalypsaMiláček ženUn coeur oubliéSenso di colpaSi fa presto a dire amore...Spiaggia, LaPassaggio per il paradisoLes Souterrains étrusquesDynastie RicordiůRitorno a ParigiMrchaIn camera miaZolotoAngeli & DiamantiNati ieriPadri e figliUn caso di coscienzaSturmzeitLui e leiProvincia segretaSchody ke slávěTrenta righe per un delittoSandokan se vracíSoukromé zločinyŠpanělské náměstíFestival di Sanremo


Aktualizace osobnostního profilu Vittoria Belvedere: 4.4. 2024 00:47