Jimmy O. Yang 36 let


Jimmy O. Yang se narodil v Hong Kongu. Ve 13 letech se ale s rodiči přestěhoval do USA, konkrétně do Los Angeles, kde již žila jeho teta a babička. V rozhovorech uvádí, že jeden z důvodů byl i sílící tlak Číny na autonomní Hong Kong, který již v té době byl tři roky pod správou Číny. V Los Angeles vystudoval gympl Beverly Hills a v San Diegu Kalifornskou univerzitu, kde získal titul z ekonomie.

Velký zlom přišel s rolí v seriálu Silicon Valley (2014–2019), kde ve druhé sérii získal trvalé místo a objevoval se zde až do konce seriálu jako jedna z hlavních postav. V roce 2016 získal také první roli ve filmu Den Patriotů. Po tomto karierním zlomu už neměl o nabídky k rolím nouzi. Po skončení seriálu Silicon Valley získal roku 2019 jednu z hlavních rolí v dalším seriálu Jednotky vesmírného nasazení a začal se pravidelněji objevovat i ve filmech jako například v Like a Boss nebo ve Fantasy Island. Roku 2020 mu také na Amazon Prime vyšel záznam jeho živého stand up vystoupení pod názvem Good Deal.

Mimo profesiálního herectví se pořád věnuje stand up vystoupením a i psaní knih, kdy roku 2018 napsal knihu „How to American: An Immigrant's Guide to Disappointing Your Parent“, kde humorně popisuje jeho první roky jako pubertálního cizince v Americe.


11.6.1987
Hongkong, Hongkong
Jimmy O. Yang csfd

80 for BradyOpičí králZběsilá jízdaBeavis and Butt-Head Do the UniverseEaster SundayČas na sebeKouzelný drakMilostná pastŠpačekFantasy IslandMezi námi medvědy ve filmuThe Opening ActVelké šéfkyLEGO® příběh 2Hele Muppete, kdo tady vraždí?Vinylová láskaŠíleně bohatí AsiatiŽivot je večírekVánoce v El CaminoDen patriotůStážistiNarozen v AmericeJednotky vesmírného nasazeníHuangovi v AmericeSilicon ValleyZvrhlé panstvíAmerický tátaThose Who Can't


Aktualizace osobnostního profilu Jimmy O. Yang: 1.11. 2023 01:33