Kar-Yan Leung 75 let


Herec, režisér a akční choreograf Leung Kar Yan, také známý jako Bryan Leung nebo "Beardy" pro jeho obchodní známku vousy, se narodil 20. ledna 1949 v Zhongshan, Guangdong (Čína). Zajímavostí je, že jako jeden z mála herců z Hong Kongu, neprošel žádným bojovým výcvikem. Díky své atletické postavě však získal roli už v roce 1969 snímkem Shaolin Hero a od roku 1974 se začíná ukazovat již pravidelně ve filmech Shaw Brothers, ikdyž hlavní role měl jen zřídka.

Leung Kar Yan pokračoval v práci se Sammo Hungem a dosáhl úspěchu díky filmům jako Odd Couple z roku 1979 ve kterém si zahrál s Biao Yuenem a stejně tak o dva roky později v Dreadnaught 1981. Samotný Woo-ping Yuen, jeho um využil v úspěšných filmech jako Legenda o bojovníkovi (1982), nebo v ceněném Miracle Fighters (1982).

Přes jeho úspěch v herectví, jeho režijní debut v roce 1984 s filmem Anger neměl moc význam, stále častěji se objevoval ve vedlejších rolích, ačkoli šlo o úspěšné filmy od té doby pokračoval svou filmovou kariérou převážně v TV.


20.1.1949
Guangdong, Čína
Kar-Yan Leung csfd

Snaker in GoldenSubdue the DevilAnnals of LongevityDream of Youth 2Guanyang Town of Hidden ChivalryLanling KingMarshal Mu Guiying Breaks the Heavenly Gate FormationMy Love PrescriptionThe Legend of YouliGeneral Zhou Yu in JiangdongMonster HuntersThe Big ExplosionFeng mo chuanJade DynastyLie xiao xíng dongDemon CatcherGong fu lian mengShi gong jiang moThe Bravest Escort GroupThe Knight in the White NightWarriorIp Man 3AmeeraGame of AssassinsLucky DogVe znamení zběsilostiPromise TimePěsti ze železaRhapsody of BMWDa Xiao Jiang HuZrození legendyDai noi muk taam 009Kung-FuYi ban hai shui, yi ban huo yanQing yi quan quanLong wei fu ziBust FamilyAn douCamouflageCold WarDeathnet.comMillennium DragonThe Warning TimeZhong hua du xiaSword Knight-ErrantDeath GamesWang zi duo qingMou mian beiKai fa qu sha ren shi jianLun Wen-Xu lao dian Liu Xian-KaiEvil Cult - Tajemství Kung-FuGuang Dong wu hu: Tie quan wu di Sun Zhong ShanTang Bohu dian QiuxiangTao xue wei long zhi long guo ji nianYi wu shao ya guiZou lao wei longŽelezný drápHuo tou fu xingShen si guanThe New Marvelous Double


Aktualizace osobnostního profilu Kar-Yan Leung: 30.3. 2024 23:16