Edna Murphy (1899 - 1974)


Stejně jako mnoho dalších hezkých dívek se Edna Murphy dostala do Hollywoodu prostřednictvím modelingu. Když v roce 1918 debutovala ve filmu, byla špičkovou modelkou newyorských fotografů. Stala se nejfotografovanější filmovou hvězdou roku 1925 podle časopisu ScreenLand. V roce 1920 se vypracovala na hlavní role a Fox ji postavil do seriálu Fantomas (1920), který byl docela dobře přijat. Natočila filmy pro několik dalších studií, než konečně podepsala smlouvu s Pathe, což ji opět vrátilo do filmových seriálů.

Po opakovaném rozvodu s Mervyn LeRoyem se už nikdy znovu nevdala. Její nejlepší kamarádkou byla herečka Gertrude Olmstead.

Zemřela sama, jako samotářka, která nikdy neopustila svůj domov v Santa Monice. Její svatební šaty z roku 1927 byly nalezeny dokonale zachované, visící v jejím obývacím pokoji. Nikdy se nedostala přes svou lásku k bývalému manželovi Mervynu LeRoyovi.


17.11.1899
New York City, New York, USA
3.8.1974
Santa Monica, California, USA
Edna Murphy csfd

Laurel a HardyCheating BlondesGirl of the RioAnybody's BlondeBehind Office DoorsFinger PrintsForgotten WomenDancing SweetiesRomán služkySecond ChoiceWide OpenBachelor's ClubGreyhound Limited, TheKid GlovesLittle Johnny JonesSap, TheShow of ShowsStolen KissesAcross the AtlanticMy ManThe Midnight AdventureThe Sunset LegionAll AboardBurnt FingersDearieHis Foreign WifeMcFadden's FlatsModern DaughtersRose of the BowerySilver Comes ThroughTarzan a zlatý levThe Black Diamond ExpressThe Cruise of the HellionThe Silent HeroValley of Hell, TheWilful YouthCollege DaysLittle Giant, TheObey the LawOh, What a Night!The Truth About MenThings Wives TellWives at AuctionA Man Must LiveClothes Make the PirateErmine and RhinestonesHis Buddy's WifeLena RiversLying WivesPolice Patrol, TheWildfireAfter the BallDaughters of TodayKing of the Wild Horses, TheLeatherstockingThe White MothGoing UpHer Dangerous PathNobody's BrideThe Man Between


Aktualizace osobnostního profilu Edna Murphy: 23.3. 2024 16:47