Jenny Hu 76 let


Herečka Jenny Hu se narodila 17.listopadu 1946 v Guangzhou, v Číně. Její otec byl Číňan a matka Němka. Po smrti svého otce se přestěhovala v roce 1960 do Německa, kde studovala a její euroasijský vzhled jí brzy pomohl k filmovému průmyslu. Po střední škole se přestěhovala do Hong Kongu na naléhání jednoho přítele, který ji chtěl představit režisérovi Chin Chienovi. První roli získala tato kráska v muzikálu Till the End of Time (1966) s Lyli Ho, který slavil obrovský úspěch. Do konce 60.let následovaly další úspěšné hlavní dramatické role převážně s Paul Changem. S příchodem Bruce Leeho a rostoucí zájem o kung fu snímky, přechází z romantických limonád k filmům s bojovou tématikou.

V roce 1983 se přestěhovala se svým manželem do Kalifornie, v Los Angeles, kde pracovala jako kosmetička a její manžel, jako pojišťovací agent. V roce 2004 slaví Jenny Hu obrovský comeback s komerčně velmi úspěšným snímkem Yesterday Once More (2004) s Andym Lau, kde akční choreografii vytvářel samotný Bun Yuen. Jenny Hu, získala za postavu Mrs Allen, cenu za Nejlepší vedlejší roli na prestižním udílení cen v Hong Kongu. Jenny Hu je matkou herce Terence Yina.


17.11.1947
Kaiping, Čína
Jenny Hu csfd

Long feng douTian zhen you yaJin sheng jin shiAi de xiao yuJiu ba nu langShao nian yu shao fuYin se da duiDang kou san langLove Is a Four Letter WordXue sa hou jieHuo lianLove Is SmokeMadness of LoveNan ren nu renPian shu da guanThe Notorious OnesThe Stealing LoveCai se jing hunLang zi yu xiu nuPen huo mei ren yuQing chun lianXin bu liao qingFarewell, My LoveXiang si he panYiu yan kuang liuKuang lian shiHei yingYu hai qing moTill the End of Time


Aktualizace osobnostního profilu Jenny Hu: 1.3. 2024 16:18