Pavol Topoľský 63 let


Pavol Topoľský sa k herectvu dostal už v mladom veku, kedy ho vybrali z viacerých uchádzačov na nábore do detskej úlohy. Pri hraní ostal, no počas mladosti uvažoval o viacerých povolaniach. Chcel byť pilotom, rušňovodičom aj doktorom, no po maturite sa prihlásil na VŠMU v Bratislave. Bol prijatý a nastúpil do ročníka Mikuláša Hubu. Štúdium úspešne ukončil a následne bol prijatý na bratislavskú Novú scénu. Okrem stáleho angažmánu hosťoval aj v divadlách West, Štúdiu L+S. Celkovo účinkoval v mnohých inscenáciách a muzikáloch ("Na skle maľované", "West Side Story", "Ôsmy svetadiel", "Cigáni idú do neba", "Cyrano z predmestia", "Rozum a cit", "Všetko sa posralo").

Okrem filmovej či divadelnej tvorby sa pravidelne venuje dabingu a svoj hlas najčastejšie prepožičiava Eddiemu Murphymu. No jeho najznámejších dabingom je postava Dr. Frasiera Cranea v seriáli Frasier.

Je tretíkrát ženatý so svojou divadelnou kolegyňou Vierou Bielikovou, s ktorou čaká svoje piate dieťa. Stal sa aj starým otcom, keď sa jeho najstaršej dcére Rebeke narodila vnučka Laura.


14.3.1961
Bratislava, Československo
Pavol Topoľský csfd

Nedodržený slibKrajinkaV zajatí láskyZ môjho denníkaGendúrovciJakubov rebríkNa Bukvovom dvoreTisíci džbánTankový praporZostane to medzi namiBarónChodník přes DunajMalý somár na dne dušeMontiho čardášNeistá sezónaPohotovosťSegmentMuži s plnou mocouRecesiaSynovec strýkomUmývanie hlávJužná poštaNávšteva v nedeľu popoludníZlatná krajinaFalešný princO mužoch, ženách a deťochAnička JurkovičováTrieda plná pýchyLeť, ptáku, leť!Spoločný menovateľVíťazKamarátka pre nás dvochKlietka plná vtákovKufor plný zlataTuba plná penyKlamstvoHnízdoPrázdninyBodkaZáchranáři v akciVlciPravá tvárRexNa shledanou, babičko!Skutečné příběhySusedské prípadySvět podle EvelynPravdivé príbehy s Katkou BrychtovouRodinné prípady


Aktualizace osobnostního profilu Pavol Topoľský: 16.11. 2023 21:15