Paz de la Huerta 39 let


Tmavovlasá smyslná herečka Paz de la Huerta se narodila 3. září 1984 v New Yorku (některé zdroje uvádí datum narození 4.září 1984). Má o dva roky mladší sestru Rafaelu (které se v rodině říká jednoduše Rafa). Její matka pracuje pro United Nations a specializuje se na pomoc s početím v zemích třetího světa. Otec žije na ranči ve Španělsku a Paz u něj během svého dětství trávila většinu létních prázdnin.

Její umělecké nadání se začalo projevovat již v raném věku. Herectví se začala věnovat již ve čtyřech letech. V té době začala pravidelně navštěvovat lekce herectví v SoHo Children's Acting Studio. Díky tomu získala i svou první roli a jako čtyřletá debutovala před kamerou a to ve snímku OBJEKT MÉ TOUHY, kde si zahrála Sally.

Po maturitě na prestižní brooklynské St. Ann School studovala herectví u Marcie Haufrechtové v Actors’ Studiu. Během dospívání se tato nadaná herečka etablovala také jako jedna ze světově vyhledávaýnch modelek. I přes úspěšně nastartovanou kariéru modelky se však Paz de la Huerta stále chtěla orientovat více na herectví. Začaly přicházet větší i menší nabídky filmových rolí (např. Mary Agnes v PRAVIDLECH MOŠTÁRNY) a hostování v televizních seriálech LAW & ORDER (Právo a pořádek), THE PRACTICE (Advokáti) a LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti).

Filmové producenty zaujala několika rolemi svůdných dívek v nezávislých snímcích, např. jako služebná Jilly v adaptaci románu Dirka Wittenborna NELÍTOSTNÁ RASA, dodavatelka pizzy v dramatu smrtelně nemocné dívky KYTARA, nymfomanka Nico v komedii podle románu Chucka Palahniuka ZALKNUTÍ nebo Nahá v Jarmuschově HRANICI OVLÁDÁNÍ. Její zatím největší úlohou je tanečnice ve strip baru Linda v psychedelickém kriminálním dramatu VEJDI DO PRÁZDNA. Účinkovala také v ambiciózním seriálu z produkce Martina Scorseseho o počátcích organizovaného zločinu v době prohibice BOARDWALK EMPIRE ve kterém vystupuje po boku Steva Buscemiho.


4.9.1984
New York City, New York, USA
Paz de la Huerta csfd

Chuck Hank and the San Diego TwinsPuppy LoveOvertimeA Midsummer Night's DreamAimy in a CageStreets of East L.A.BareDeath in the DesertThe Girl Is in TroubleStřihačZvrácená sestrička30 Beats4:44 The Last Day on EarthHranice ovládáníVejdi do prázdnaKytaraPodvodZalknutíJiná perspektivaLight and the SuffererNeal Cassady5up 2downHollywoodské pozlátkoNail PolishŘezníkNelítostná rasaSteal MeHomeworkBringing RainKletbaDlouhá cestaBailey's MistakeChelsea WallsKluci v mém životěČekání na ozvěnuPravidla moštárnyCesta ze tmyObjekt mé touhyImpérium - Mafie v Atlantic CityX FemmesAdvokátiZákon a pořádekZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiThe Wonderful World of DisneyNedotknutelnýHouse of ZMy Scientology MovieC. Tangana & Andrés Calamaro: Hong Kong


Aktualizace osobnostního profilu Paz de la Huerta: 9.3. 2024 07:06