Edison Chen 43 let


Herec, zpěvák a model, který si libuje v množství přezdívek a variací vlastního jména, se narodil 7. října 1980 v kanadském Vancouvru. Nejprve studoval na škole v Richmondu, v Britské Kolumbii, poté chodil na střední školu v Hongkongu. Chen ovládá poměrne dost jazyků - kromě rodné angličtiny i kantonštinu, mandarínštinu či japonštinu.

To nastartovalo Chenovu kariéru k výšinám. Objevil se v trilogii detektivních filmů Volavka, v Medailonu (2003) s Jackiem Chanem či v Krotitelích upírů (2003). Šlo však pouze o malé role. Větší příležitosti dostává až v pokračování horou Nenávist, tedy ve Smrtící nenávi2ti (2006) jako japonský novinář, v úspěšném akčním snímku Initial D (2005) nebo v drsném akčním filmu Dog Bite Dog (2006). Chen by se chtěl prosadit i ve světě, k čemuž by mohla dopomoct role (i když malá) v Temném rytíři (2008).

V Asii je Edison Chen také populární zpěvák a hip-hopová ikona. Uplatnil se i jako model a podílel se i jako módní návrhář streetové módy.


7.10.1980
Vancouver, British Columbia, Kanada
Edison Chen csfd

Feng Zhong You Duo Yu Zuo De YunDa kai wo tian kongAlmost PerfectOdstřelovačTemný rytířPo shi erPes kouše psaSmrtící nenávist 2Onadži cuki o miteiruTou wen zi DŽivot v překladu2004 Xin za shi xiongJiang huThe Huadu Chronicles: Blade of the RoseXing gan dou shiJue zhong tie jin gangKrotitelé upírůMedailonVolavka IIVolavka IIINine Girls and a GhostPrincess DVolavkaAi jun ru mengYu nu tian dingYuan wang shuDead or Alive 2: TóbóšaOcelový mumraj


Aktualizace osobnostního profilu Edison Chen: 8.3. 2024 17:43