Ben Foster 43 let


"Nesnáším sarkasmus. Zabíjel bych kvůli ironii. Podstatou všech věcí je LÁSKA a OBĚŤ. Všechno ostatní je klam. Nechci tady kázat. Nemůžu nikomu kecat do života, ale myslím si, že život je plný tajemství, plný znamení. Když se na chvíli zastavíme, náš svět dostává nový rozměr."

Fosterovi rodiče zvolili druhou možnost. Když byly Benovi čtyři roky, rodina se přestěhovala do Fairfieldu v Iowě (země kukuřice). Chtěli mít z kluka farmáře, a on zběhl k divadlu. Ve dvanácti napsal, zrežíroval a sehrál vlastní divadelní hru, v šestnácti odešel do Hollywoodu (země celebrit).

Na stříbrné plátno se propracoval přes seriály (ODPOČÍVEJ V POKOJI, UŽ NA TEBE ČEKÁM, SNÍDANĚ S EINSTEINEM) a teenagerovské komedie (ZKURVENÁ NOC, HOLKA JAKO LUSK, VELKÝ PRŮŠVIH). Cesta na červený koberec vedla přes dramata (SRDCE JE ZRÁDNÁ DĚVKA v režii Asie Argento; RUKOJMÍ s Bruce Willisem; X-MEN:POSLEDNÍ VZDOR plný hereckých es; ALPHA DOG, ve kterém jde po krku mj. Justinu Timberlakovi; 3:10 TO YUMA s Russellem Crowem, Peterem Fondou a Christianem Balem; a konečně hororový hit Davida Sladea 30 DNÍ DLOUHÁ NOC).

Fosterova divadelní průprava je zřejmá ze všech jeho rolí. Vyznačuje se tím, že jeho záporáci jsou vám často sympatičtější než hlavní postavy - klaďasové. Fandit psychopatovi, který jde po krku Bruce Willisovi je přinejmenším podezřelé, ale když Fosterovi psychopati jsou prostě k sežrání. Mají v sobě něco víc než jen chuť zabíjet - pro LÁSKU jsou schopní přinést tu nejvyšší OBĚŤ.


29.10.1980
Boston, Massachusetts, USA
Ben Foster csfd

FinestkindPeter Pan, Land of ForeverRed Light WinterJan ŽižkaOsvobozeníV žoldu smrtiŽivotní trefaHarry Haft: Boxer z OsvětimiBeze stopGalvestonNepřáteléRock'n RollDo posledního dechuInfernoWarcraft: První střetZa každou cenuThe Program: Pád legendyAin't Them Bodies SaintsNa život a na smrtNorth of South, West of EastZbav se svých miláčkůKontrabandYellow360Mechanik zabijákPolicejní divize RampartTadyPoselSymptom PandorumVyletět z hnízda30 dní dlouhá noc3:10 Vlak do YumyAlpha DogX-Men: Poslední vzdorRukojmíKatSrdce je zrádná děvkaNorthforkZkurvená nocBang, bang, seš mrtvej!Projekt LaramieTelefonní budkaVelký průšvihHolka jako lusk1973Snídaně s EinsteinemUž na tebe čekámPadělekRobot ChickenJmenuju se EarlMrtvá zónaOdpočívej v pokoji


Aktualizace osobnostního profilu Ben Foster: 30.10. 2023 07:42