Gordon Liu 68 let


Tento herec, režisér a mistr wushu se narodil 20.11.1955, žije v Hong Kongu. Jeho další jména jsou: Lau Ga Fai, Lau Ga Fei, Lau Kar Fai, Lau Kar Fei, Liu Chia Hui, Gordon Liu, Liu Jia Hui, Liu2 Gu1 Hui1.

Kung fu se Gordon začal učit jako velmi mladý u mistra Lau Charna, otce režiséra Lau Kar Leunga. Gordona trénoval nejen mistr Lau Charn, ale i jeho manželka. Gordon byl nakonec do rodiny slavného mistra adoptován a přijal jméno Lau Kar Fei. Než se dostal k filmu, živil se Gordon jako úředník v námořní přepravě, ale zjevně ho takové zaměstnání moc nenaplňovalo. Gordon raději rozvíjel svůj talent. Nevěnoval se jen wushu, ale i tanci, zpěvu a hraní na kytaru. Nakonec se z úředníka stal herec právě díky adoptivnímu bratru Lau Kar Leungovi, který se věnoval režii. Gordon ve spolupráci se svým bratrem natočil vynikající kung fu snímky a stal se jedním z hlavních představitelů zlaté éry hongkongské kinematografie 80.let.

K jeho nejznámějším filmům patří kromě šaolinské série ještě MY HEART IS THAT ETERNAL ROSE, TIGER ON THE BEAT, KILLER ANGELS, LAST HERO IN CHINA (kde si vystřihl roli slizkého opata v pěkném duelu s Jetem Li), TREASURE HUNTERS a KILL BILL.

V dnešní době se Gordon věnuje hlavně vyučování wushu. Je mistrem 9. generace bojového stylu Hung Gar, stylu legendárního Wong Fei Hunga.


30.11.1955
Guangdong, Čína
Gordon Liu csfd

Future FightersHigh KickersKill 'em AllKrvavé penízePo setměníPěsti ze železaČchüan čchiou že lienGang xiangHot Summer DaysZrození legendyChandni Chowk to China3 Fen zhong xian shengShao lin jiang shi tian jiMeng longTian sha gu xingVelké dobrodružstvíKill Bill 2Shao Lin jiang shiKill BillShao nian a huZhui ma laoThe Island TalesShang di zhi shouYi dai xiao xiong cao caoThunder ScoutSuper CopsHua qi Shao LinLun Wen-Xu lao dian Liu Xian-KaiThe Shaolin Kids in Hong KongZui quan IIITang Bohu dian QiuxiangXiao xia Chu Liu XiangZou lao wei longŽelezný drápLie bao xing dongYesterday Once MoreYun yu di liu ganA Fate of LoveNu huo wei longFu gui bing tuanLao hu chu geng IIHuo bao xing dongLong hu jia zuMeng gui wu tingMeng hu fa huoSha shou hu die mengUltra Force 1.Kong qiao wang ziLie xue feng yunTygr na obchůzceThe Story of Dr. Sun Yat-senCrazy Shaolin DisciplesTwo Jolly CopsVýcvik 36. komnatyXiao nian Su Qi ErEight Diagram Pole FighterShao Lin xiao ziLu ding jiShaolin and Wu TangThe Lady Is the Boss


Aktualizace osobnostního profilu Gordon Liu: 16.11. 2023 21:27