Paul Ritter (1966 - 2021)


Paul Ritter je britský herec, narozený 5. března 1966. Do povědomí diváků se zapsal především rolemi Guye Hainese ve filmu Quantum of Solace, Eldreda Worplea v Harry Potterovi a Princi dvojí krve nebo Galby v Orlu deváté legie. Hrál i v mnoha televizních seriálech jako např. V utajení, Vera či Páteční večeře.

Z poslední doby stojí za zmínku jeho účinkování v jedné z hlavních rolí ve špionážní sérii z produkce BBC The Game (Hra) z roku 2014, která byla rovněž uvedena i u nás.

Ritter však není pouze filmovým, ale i uznávaným divadelním hercem. V letech 2005 - 2006 vystupoval v roli Otise Gardinera v divadelní hře Helen Edmunsonové Coram Boy na scéně Královského národního divadla v Londýně. V roce 2012 se pak objevil v jevištní podobě románu Marka Haddona Podivný případ se psem a o rok později jej bylo možné vidět (společně s Helen Mirren v roli královny Alžběty II.) v londýnském West Endu ve hře Petera Morgana The Audience coby představitele Johna Majora. Za svůj výkon si vysloužil pochvalu od kritiky, zejména za mistrné a autentické ztvárnění postavy bývalého premiéra.

Z ocenění, kterých se Paulu Ritterovi za jeho hereckou práci dostalo, lze jmenovat Drama Desk Award a Outer Critics Circle Award z roku 2009 za vynikající výkon hereckého souboru a z téhož roku i nominaci na cenu Tony Award za svou roli ve hře The Norman Conquests.


5.3.1966
Kent, England, Velká Británie
5.4.2021
England, Velká Británie
Paul Ritter csfd

Invaze: Operace MincemeatInfernoJejich nejlepší hodina a půlNWThe Limehouse GolemWe're Doomed! The Dad's Army StorySuite FrançaiseTommy Cooper: Komik bez líčidlaWodehouse in ExileComplicitOrel Deváté legieThe Night WatchHarry Potter a Princ dvojí krveNowhere BoyDruhý mužHe Kills CoppersQuantum of SolaceHannibal - ZrozeníInstinctMalý RamboNostradamusViva BlackpoolThe Girl in the CaféZa jasného dneLibertinFields of GoldDevět životů Tomase KatzeEsther KahnG:MT Greenwich Mean TimeNápadníkPáteční večeřeSoud s Christine KeelerovouKateřina VelikáResistanceČernobylŠest v tomHang UpsLovesickNa straně zákonaMěstské legendy


Aktualizace osobnostního profilu Paul Ritter: 30.10. 2023 17:39