Chi-wai Wong


Čínský akční režisér a herec Chi-wai Wong se narodil v Hong Kongu. První zářez ve filmovém průmyslu získal coby asistent akčního režiséra u taekwondo mlátičky The Invincible Kung Fu Trio (1978) s Johnem Liu. Za zmínku stojí také asistování u New Tales of the Flying Fox (1984) s Kara Hui, nebo The Young Vagabond (1985) s Gordonem Liu a také v The Law Enforcer (1986) s Dannym Lee.

V 80.letech získal větší role v Coward Bastard (1980) s Wah Yuenem, ale v drtivé většině získává vedlejší role thugů, i když v poměrně známých filmech (např. s Jackie Chanem), ale nevyhýbal se ani bruceploitation subžánru. V 90.letech natáčí už méně, ale po roce 2000 se začíná opět více ukazovat ve vedlejších rolích a zatím poslední zářez má v Bruce Lee, My Brother (2010), kde ztvárnil legendárního Ip mana a v tomto snímku asistoval i u akční choreografie.

Chi-wai Wong csfd

A Guilty ConscienceOperace GoldLa jing ba wang huaMůj bratr Bruce LeePřesný cílJi dong bu dui - tong paoNemilosrdnýNeviditelný cílOperace Flash PointPsanciMeng longVolbaZvláštní zpravodajstvíDa ji laoPolicejní hlídka PTUQuan zhi sha shouKrál zabijákůFu gui kuang huaPříběh policajtaYu fengFull ContactMořský vlciDie xue feng yunFu gui bing tuanSwordsmanChong tian xiao ziFízlovéKillerLepší zítřek 3Sheng gang shuang longTong gen shengWo ai fu guiXi ya tu da tu shaXing jing ben seTian tang xue luWang Jiao ka menYi dan hong chunWong ga faanXiao nian Su Qi ErNinjaSha tan chu gengThe CompanyThe Owl vs BumboXin fei hu wai chuanGa joi Heung GongHong Kong, Hong KongOdvážná hyena 2Shaolinští vetřelciVítězové a hříšníciBláznivá miseGuang Dong liang zai yuShaolin chuan renZei xingDu wang dou qian wangGambler's DelightHong Wen Ding yu Hu Ya BiaoLion vs. LionQian wen qianThe Legal IllegalsE ye


Aktualizace osobnostního profilu Chi-wai Wong: 24.4. 2024 21:27