Marek Vašut 63 let


Marek Vašut je synem tanečního teoretika a baletky Národního divadla. Vystudoval pražskou DAMU (1983), působil ve Státním divadle v Brně (1983 – 1984) a pražském Národním divadle (1985 – 1990, 1992). Marek Vašut se na filmovém plátně objevoval už od dětských let, průlomovou rolí jeho kariéry se ovšem stal až boxer Vilda Jakub, hlavní postava filmu Pěsti ve tmě. Z jeho dalších výrazných rolí bych zmínil alespoň mladého konstruktéra Pavla Jaroše (Hauři), zkorumpovaného policistu Bílka (Divoká svině).

Z jeho bohaté televizní filmografie bych vybral alespoň titulní roli v divácky úspěšném seriálu Detektiv Martin Tomsa (1994 – 1997) a titulní roli v televizním dramatu Milenec lady Chatterleyové (1998), za kterou získal výroční cenu Filmového a televizního svazu (FITES). V roce 2005 si zahrál v komedii Román pro ženy (r: Filip Renč).


5.5.1960
Praha, Československo
Marek Vašut csfd

Lucie a Mikuláš z kouzelné čtvrtiJan ŽižkaVražedné stínyZa vším hledej ženuŠťastný nový rok 2: Dobro došliAlpha CodeAmnestieRomán pro pokročiléCoup de Foudre sur un Air de NoëlLáska bez bariérPepaBitva kuchařůDobrodruziMiluji tě modřeZ Paříže do PařížeŠpindlNávštěvníci 3: RevoluceLovci a obětiChvilková slabostL'olimpiade nascostaV peřiněKajínekSolomon KaneVeni, vidi, viciBathoryKněžna LibušeSvatba na bitevním poliVlnaVy nám taky, šéfe!BestiářChyťte doktoraEdith PiafHannibal - ZrozeníPrachy dělaj člověkaTristan a IsoldaJasnovidecKameňák 3Krev zmizeléhoObchod s bílým masemRána z milostiUmění milovatKameňák 2Román pro ženyVan HelsingZůstane to mezi námiHitler: Vzestup zlaKameňákLiga výjimečnýchSpolečníkBlade 2Pohádka z ostrova ManxXxÚnos domůČeská spojkaAndělská tvářNikdo neměl diabetesVzpouraČlověk v ZOOUrlaub auf Leben und Tod - Eine Familie hält zusammenMilenec lady Chatterleyové


Aktualizace osobnostního profilu Marek Vašut: 30.10. 2023 10:57