Lenka Kripac 46 let


"Rodiče mě jako malou přihlásili na piano a trumpetu, ale já to nenáviděla. Aby mě motivovali, slíbili mi, že když to vydržím, tak si budu moct dát do uší náušnice."

"Snažím se psát veselé písničky, protože je to větší výzva. Chci lidem zvedat náladu, i když to dá někdy dost práce, protože psát smutný songy je vždy jednodušší."

Debutovou desku, kterou pojmenovala Lenka, produkoval Stuart Brawley, jenž spolupracoval například s Michaelem Jacksonem, Celine Dion nebo Cher, jí vyšla u labelu Epic v roce 2008. Celosvětovou pozornost ale na sebe ale strhla až o rok později, kdy se singl The Show objevil v řadě reklam a filmů. Deska se umístila na 142. místě žebříčku US Billboard. Lenka také získala 2x cenu Screen Music Award za titulní píseň k filmu Somersault, u nás známý jako Salto do života. Druhá deska Two jí vyšla v roce 2011, ta ale nezaznamenala tak velký ohlas jako debut.

Její nejoblíbenější píseň je Come Together od The Beatles. V současnosti žije v v Brooklynu v New Yorku s manželem Jamesem Gulliverem Hancockem, se kterým má kluka jménem Quinn.


19.3.1978
Bega, New South Wales, Austrálie
Lenka Kripac csfd

Tichá plážMise v ohroženíOddělení vraždVládci kouzelG.P.Home and AwayMusic Nuggets


Aktualizace osobnostního profilu Lenka Kripac: 5.12. 2023 11:54