Margo Martindale 72 let


Margo Martindale je americká filmová, divadelná a televízna herečka. Narodila sa v Jacksonville v Texase svojim rodičom Margaret Martindale a Williamovi Everettovi. Jej otec bol známy ako majster psovodov v Texase a na celom juhu Spojených štátov. Margo je najmladšou z troch detí a jediná dcéra. Jej starší brat Billy je profesionálny hráč golfu a návrhár golfových ihrísk. Prostredné dieťa, brat Bobby zomrel v roku 2004.

V skorých osemdesiatych rokoch pracovala štyri roky v divadle Actors Theatre of Louisville v Kentucky. V roku 2004 zaznamenala svoj debut na Broadwayi ako Big Mama v hre Mačka na rozpálenej plechovej streche, začo získala Tony Award za najlepší ženský herecký výkon.

V roku 1996 sa objavila ako lekárka Leonarda DiCapria vo filme MARVINOVA IZBA. Vo filme ĽUDSKÁ ŠKVRNA (2003) si zahrala menšiu rolu po boku hercov ako Anthony Hopkins a Nicole Kidman. O rok neskôr stvárnila úlohu sebeckej mamy Hilary Swank v oscarovej snímke Clinta Eastwooda MILLION DOLLAR BABY.

Margo Martindale je od roku 1986 vydatá za hudobníka Billa Boalsa. Majú dcéru Margaret, ktorá sa im narodila v roku 1988.


18.7.1951
Jacksonville, Texas, USA
Margo Martindale csfd

Medvěd na koksuRodina onlineLazy SusanUncle FrankPekelná kuchyněTemné hlubinyNajednou jsme rodinaAuta 3WilsonZmenšováníHollaroviSofie a vycházející slunceSvátek matekŠéfkaNebe existujeBlízko od sebeNádherné bytostiPtáčeCounter CultureScaleneWin WinForgedHlavní třídaSekretariat: Příběh šampionaHannah MontanaOrphanSoga, LaThe Winning SeasonManagementVe službách válkyBobby ZChuť láskyDebatéřiKřižovatka osuduMoNeuvěřitelný život rockera CoxeSuperheroesAmorův úletChampionsPaříži, miluji TěSilver BellsAndělé s ocelovým hlasemMillion Dollar BabyNejlepší zloděj světaPíseň prérieLidská skvrnaNečekaná láskaZa všechno může láskaHodinyProjekt LaramieMezi náma holkamaMezi námi děvčaty28 dníDokonalá vražda, dokonalé městoŽivotní zkouškaJízda s ďáblemPřízraky ze snůSamé trableMagická posedlostSoumrak


Aktualizace osobnostního profilu Margo Martindale: 11.3. 2024 06:52