Mary Lynn Rajskub 52 let


Ačkoliv má Mary Lynn za sebou již poměrně dost rolí jak v seriálech, tak i filmech, do širšího povědomí se katapultovala rolí sympatické, většinou podmračené, silně kousavé a sarkastické, ale přesto roztomilé počítačové specialistky v seriálovém hitu s Kieferem Sutherlandem v hlavní roli - 24 (24 Hodin, 2001 - dosud). V této populární akční dramatické sérii, která v každé své řadě popisuje události perného dne agenta Jacka Bauera v protiteroristickém CTU , se poprvé objevila ve třetí sérii a velice záhy si získala obrovskou popularitu jak mezi diváky, tak i mezi kritikou. Její role byla rok od roku stále výraznější. Mary Lynn se narodila do rodiny s irskými a českými předky. Vyrůstala v nedalekém Trentonu, asi 20 tisícovém dělnickém městečku. V roce 1989 absolvovala zdejší střední školu, po níž navštěvovala Detroit's College for Creative Studies obor malířství. Brzy se přemístila do San Francisco Art Institute, kde v tomto oboru promovala. Studovala taktéž hudbu a herectví a po několik let vystupovala jako sólový komik po klubech a hospodách. V roce 1995 debutovala v televizi ve zvláštní noční show "Mr. Show With Bob and David" plné skečů a komických výstupů. Po rozporech během druhé sezóny ze show odešla a na krátký čas pracovala v Seattlu v jedné kavárně.

A poté už přišel výše zmiňovaný úspěch ve 24 hodinách. Kromě účinkování v tomto seriálu však Mary Lynn nepřestala být obsazována do vedlejších rolí v různých typech filmů - můžeme jmenovat HOLKA NA ROZTRHÁNÍ, MYSTERIOUS SKIN, VÝPRODEJ, FIREWALL nebo LITTLE MISS SUNSHINE. V letech 2005 a 2007 byla dvakrát nominována na cenu Screen Actors Guild Awards.

Kromě hraní Mary Lynn také vystupuje se svou dívčí skupinou Girls Guitar Club v místních klubech v Hollywoodu. Také má ráda umění a často bývá spatřena jako pravidelná návštěvnice nejlepších muzeí, galerií a výstav v LA. Při několika příležitostech dokonce sama své práce vystavovala - protože stále horlivě maluje, podle svých slov minimálně dvakrát týdně. Žije v L.A. v domácnosti s pudlicí Claire a mj. právě vystupuje ve své vlastní show s názvem "Complications of Purchasing a Poodle Pillow". Svého papouška Kakadu pojmenovala Emmy poté, co seriál "24" tuto cenu poprvé vyhrál.


22.6.1971
Detroit, Michigan, USA
Mary Lynn Rajskub csfd

Sláva je tu sníhPlease Baby PleaseHrdinský režimToo LateVálka zítřkaVečeře po americkuBenjaminCold BrookVečerní školaHledání FellinihoA World AwaySex, Death and BowlingAll StarsJason Nash Is MarriedPlay NiceKrálové létaVlastní zbraň podmínkouJulie a JuliaJarní úklid s.r.o.American ForkFirewallMalá Miss SunshineVýprodejHlava nehlavaTruchlivé dědictvíClaustrophobiaPravá blondýnka 2Běž, Ronnie, běž!Holka na roztrháníOpilí láskouNepovedený večírekStorytellingHele vole, kde mám káru?Road TripSunset StripMagnoliaMuž na MěsíciWho's the Caboose?Bury Me in Kern CountyTenká růžová čáraProč kočka není pes?ObžalovaníImmoral CompassMyšlenky zločinceNow ApocalypseHavaj 5-0It's Always Sunny in PhiladelphiaThe Guest BookBrooklyn 99


Aktualizace osobnostního profilu Mary Lynn Rajskub: 2.11. 2023 03:51