Anthony Andrews 76 let


Anthony Andrews, celým jménem Anthony Corin Gerald Andrews se narodil 12. ledna 1948 v Londýně, matce Geraldine Agnes rozené Cooper - tanečnici a otci Stanley Thomasi Andrewsovi - hudebnímu aranžérovi a dirigentovi. Otec mu zemřel v pěti letech. Vyrostl v londýnské čtvrti Nort Finchley. Ve věku osmi let podstoupil hodiny tance a jeho jevištním debutem byla role Bílého Králíčka v adaptaci pohádky Alenka v říši divů od Lewise Carolla.

Jeho pozdější kariéra zahrnuje hlavní roli ve filmu BRIDESHEAD REVISITED, kde ztvárnil roli Sebastiana Flyteho. V roce 1982 vyhrál Golden Globe a BAFTA TV Award za toto představení a byl poté nominován na cenu Emmy. Ve Spojených státech je znám především pro ztělesnění role Ivanhoea, stejně tak pro roli Sira Percyho Blakeneye ve filmu THE SCARLET PIMPERNEL z roku 1982. Byl hlavní hvězdou televizního seriálu DANGER UXB vysílaného společností ITV. V tomto seriálu si zahrál roli britského důstojníka pověřeného likvidováním bomb během londýnských náletů za druhé světové války. Seriál byl v USA poprvé vysílán v roce 1979 v Masterpiece Theatre.

Hrál profesora Higginse v jevištním ztvárnění muzikálu MY FAIR LADY (2001) a roli Count Fosca v adaptaci hry THE WOMAN IN WHITE od Andrewa Lloyd Webbera. Byl komentátorem speciálního rozhlasového vysílaní pro BBC 2 k jejímu 21.výročí. Tím vysíláním byl muzikál LES MISERABLES v režii Camerona Mackintoshe, zpívaného v tu dobu osazenstvem muzikálu West End v Mermaid Theatre v Londýně, 8. října 2006. Jeho nejnovější rolí byla postava ministerského předsedy Stanleyho Baldwina v oscarovém snímku KING'S SPEECH.

Je ženatý Georginou Simpson a má s ní tři děti - Joshuu,Jessicu a Amy-Samanthu. Vlastní malou produkční společnost Double A. Při příležitosti 80. narozenin Margaret Thatcher byl na tuto slavnost pozván jako host. Miluje jízdu na koni. V roce 2003 upadl do bezvědomí během představení kvůli intoxikaci vodou, kdy vypil naráz dva galony (10 litrů) vody. Byl mentorem herečky Romy J. Park během jejích studií.


12.1.1948
Londýn, England, Velká Británie
Anthony Andrews csfd

Profesor a šílenecPtačí zpěvKrálova řečDavid CopperfieldNechte maličkých...Záhady Ruth Rendellové - Kamenná srdcePronásledovanýKlenotyLaw Lord, TheZtracený na SibiřiVrahovy ruceStrange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, TheBluegrassHanna's WarŽena, kterou milovalInnocent HeroesLehká jízdaPodezřeníSecond Victory, TheFirst Fleet, TheHolcroftův paktVe stínu vulkánuZ for ZachariahŠumivé cyankáliIvanhoeLa RondeZnamení květinyMistress of ParadiseMuch Ado About NothingRomeo and JulietCountry Wife, TheCall Girl: La vida privada de una señorita bienFrench Without TearsLondon AssuranceLas adolescentesOperace DaybreakPercyho možnostiTake Me HighA War of ChildrenDay Out, AJudge's Wife, TheBeast with Two Backs, AHra z AnglieSlečna MarplováZločiny v zahradáchŠpióni z CambridgeLove in a Cold ClimatePříběhy ze záhrobíColumboLéta PáněNávrat na Brideshead


Aktualizace osobnostního profilu Anthony Andrews: 6.4. 2024 07:06